Inici de curs al Parlament

El PSC acusa Aragonès de tenir «por» de debatre amb Illa

  • Els socialistes critiquen el president per no respondre un a un als grups de l’oposició i esperen «poc» del seu discurs en la sessió que arrenca dimarts

El PSC acusa Aragonès de tenir «por» de debatre amb Illa

SÍLVIA JARDÍ / ACN

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Per al PSC, el debat de política general serà «un monòleg» del president Pere Aragonès. Els socialistes han criticat durament el format de la sessió que arrencarà dimarts al Parlament, perquè al matí només parlarà Aragonès i a la tarda ho faran tots els grups de l’oposició, però el president no els respondrà un a un, sinó a tots alhora al final. La portaveu del PSC, Alícia Romero, l’ha acusat de tenir «por» i «inseguretat» per haver de debatre amb dirigents com Salvador Illa.

«És un format de molt poc debat, no és acceptable que no respongui individualment als cap de llista», ha lamentat la dirigent, que ha afegit que això provoca que es «perdin matisos i el contrast d’idees». En contraposició ha esmentat que el president Pedro Sánchez sí que va respondre als grups un per un durant el debat d’estat de la nació. «El debat és una qüestió de confiança al president, una altra sessió d’investidura», ha insistit amb referència a la crisi oberta entre els partits independentistes. El PSC no comparteix, a més, que la sessió no es reprengui fins divendres i no dimecres ni dijous pel judici que afronta la diputada de la CUP Eulàlia Reguant.

Notícies relacionades

A més de reclamar una reforma i modernització de la forma del debat, el PSC admet que espera «poc» del discurs d’Aragonès a nivell de propostes i respostes als «problemes de la gent». Ha recordat que es van convocar dues reunions amb els grups per parlar sobre com afrontar la crisi derivada de la guerra a Ucraïna i que, després d’haver enviat un llistat de possibles mesures, ja no han tingut resposta per part del Govern ni els han convocat a més trobades. «Una perd l’esperança», ha deixat caure.

Romero també s’ha mostrat crítica amb la proposta «àmplia» sobre l’autodeterminació que ha promès fer Aragonès. Segons els socialistes es tracta de debatre de nou sobre una qüestió que «no aporta res» i que les enquestes demostren que «no forma part de les preocupacions» de la gent en aquests moments. Entre les 15 propostes de resolució que cuina el PSC s’inclouran mesures per fer front a la inflació i ser «sensibles» amb les dificultats de les famílies i de les empreses. També reclamaran, per enèsima vegada, que a més de la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa per abordar el conflicte polític, es posi en marxa la taula de partits catalans que Aragonès no ha convocat fins ara.