Els comptes catalans

El PSC insisteix a estendre la mà per aprovar els pressupostos: «No serem un impediment»

  • Els socialistes emplacen ERC a «resoldre els seus problemes» amb Junts mentre donen per fet que es continuaran reunint amb Giró

El PSC insisteix a estendre la mà per aprovar els pressupostos: «No serem un impediment»

ACN / PSC

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El PSC manté la seva mà estesa al Govern per aprovar els pressupostos. «No serem un impediment», ha insistit la portaveu dels socialistes, Elia Tortolero, que ha donat per fet que el seu partit es continuarà reunint amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, per explorar la negociació malgrat el rebuig d’ERC. En plena disputa sense fre entre republicans i postconvergents a la Generalitat i després que els comuns hagin advertit que la crisi pot afectar el bon curs dels comptes, el partit de Salvador Illa ha tornat ha deixar clar que si no s’entenen no serà per culpa d'ells.

En aquests moments, els socialistes catalans esperen la concreció dels pressupostos que està elaborant Giró i no pensen desistir en el seu oferiment. «Hi estarem col·laborant perquè siguin útils», ha afegit la portaveu, que ha reiterat la «disponibilitat» de la seva formació sense establir, almenys de moment, condicions prèvies. El PSC sí que apunta que han de ser uns comptes expansius, que no toquin l’arqueig d’impostos i que incloguin plans de xoc per fer front a la crisi energètica i a la inflació.

Notícies relacionades

En aquest context, la línia del PSC és no moure’s en la seva petició no només d’arribar a acords amplis en matèria econòmica, sinó també per resoldre el bloqueig al Parlament, en situació interina des de la suspensió de Laura Borràs com a presidenta. Encara esperen resposta a la carta que Illa va enviar als presidents del grup d’ERC, Junts i de la CUP per intentar desencallar la situació. «Hem de practicar el diàleg, també el diàleg entre partits. S’ha de convocar aquesta taula per trobar punts en comú», ha dit Tortolero. I és que els socialistes critiquen al president Pere Aragonès queno hagi convocat la taula de partits catalans que va acordar amb el Govern juntament amb la taula per abordar el conflicte polític i la reactivació de la bilateral.

A l’espera de la confirmació de Sánchez

Pel partit d’Illa, aquest diàleg és el que ha de contribuir a superar el «conflicte crònic» entre ERC i Junts que denuncien que va en detriment de l’acció del Govern. «Que es dediquin a resoldre els seus problemes», han respost als republicans després que Oriol Junqueras acusés aquest cap de setmana socialistes i postconvergents «de tapar-se els casos de corrupció» els uns als altres. Aquest diumenge els socialistes faran el tret de sortida al curs polític en la seva tradicional Festa de la Rosa a Gavà, una trobada que esperen que sigui multitudinària i a què encara no tenen confirmada l’assistència del president Pedro Sánchez.