Per no respondre a Vox en el judici de l’1-O

El Parlament interromprà el debat de política general pel judici a Eulàlia Reguant (CUP)

  • El PSC critica que se suspengui dos dies el ple i considera que és una mostra de «degradació» de la institució

El Parlament interromprà el debat de política general pel judici a Eulàlia Reguant (CUP)

Job Vermeulen

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus han acordat aquest dimarts que el debat de política general d’aquest any se celebri en dues tandes –el 27 de setembre i el dia 30–, perquè la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, s’ha d’asseure al banc dels acusats el 28 i el 29.

Aquesta situació ha provocat el rebuig dels grups no independentistes i la crítica expressa del PSC per frenar un dels debats més importants del 2022. Segons el pactat, el 27 de setembre tindran lloc l’exposició inicial del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i les posteriors intervencions dels grups parlamentaris.

Notícies relacionades

El debat se suspendrà el 28 i 29 de setembre, dies lliures en què no hi haurà ple, perquè Reguant està citada després de ser acusada d’un delicte de desobediència per no respondre a les preguntes de Vox quan va comparèixer com a testimoni en el judici de la causa del procés el 2019. El ple del Parlament es reprendrà el dia 30 per votar les propostes de resolució.

La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha criticat aquesta decisió en una roda de premsa al Parlament: «Si no estigués tan degradat el Parlament, estaria més escandalitzada. No ens sorprèn res, però és increïble. El Parlament ha de mantenir els seus calendaris i activitat», ha defensat.