Pols entre els socis del Govern

Laura Borràs evita ja parlar d’ultimàtum a ERC i promet que Junts serà «generosa»

La presidenta de JxCat segura que el partit actuarà amb «sinceritat, generositat i responsabilitat»

Laura Borràs evita ja parlar d’ultimàtum a ERC i promet que Junts serà «generosa»

QUIQUE GARCÍA/EFE

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Conciliadora. Així s’ha mostrat aquest dimarts Laura Borràs, presidenta de Junts, en relació amb les negociacions amb ERC per evitar la ruptura del Govern. En una entrevista a TV-3, la dirigent independentista ha mantingut la voluntat del seu partit de fer complir aspectes de l’acord de govern amb els republicans, però ha evitat parlar d’«ultimàtum» vinculat al debat de política general que tindrà lloc al Parlament la setmana vinent i en el qual es farà visible aquest debat intern entre els dos socis de l’executiu.

Borràs ha recordat que el seu partit requereix d’ERC l’aplicació d’aspectes del pacte referits a la direcció estratègica de l’independentisme, la coordinació en la política espanyola i la concreció de la taula de diàleg respecte a l’autodeterminació. També ha recordat que, d’acord amb l’acordat a Junts, els consellers del partit explicaran en el debat del Parlament iniciatives per «culminar» la independència, perquè no s’estan veient «fets» en el Govern en aquesta línia.

Notícies relacionades

Amb tot, la dirigent ha posposat les decisions de Junts que se celebri el debat: «Després prendrem les nostres decisions, però sense ultimàtums, sinó amb la voluntat de fer la feina que la gent ens demana», ha afirmat, evitant així mencions més explícites a la sortida imminent del Govern.

En un «territori estèril»

La presidenta de Junts, recentment suspesa com a presidenta del Parlament, ha parlat en termes de «sinceritat, generositat i responsabilitat» en relació amb la crisi amb ERC. I ha obert la mà a buscar una estratègia independentista compartida, un «objectiu comú», perquè altrament, ha advertit, l’independentisme es mou en un «territori estèril que no avança i desmobilitza la gent, i això no és acceptable».