Acte antiindependència

Ayuso, nomenada ‘presidenta de Tabàrnia a Madrid’

Boadella fa de mestre de cerimònies en un acte irònic amb la presidenta de la Comunitat de Madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Assemblea Nacional de Tabàrnia ha investit aquest dimarts la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, com a «presidenta de Tabàrnia a Madrid» i ha designat els seus ambaixadors a la capital. Tabàrnia és un moviment ciutadà que va sorgir el 2013 com a resposta a l’independentisme català i que reclama la creació d’una regió de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona que sigui independent de Catalunya, ja que la majoria de la població vol continuar formant part d’Espanya. Des de Tabàrnia assenyalen que «hi ha altres presidents de diverses comunitats autònomes, alcaldes, empresaris, esportistes i artistes disposats a recolzar la creació de la comunitat autònoma de Tabàrnia». La política portada a l’esperpent.

El dramaturg català Albert Boadella ha sigut el mestre de cerimònies i l’encarregat d’acompanyar Isabel Díaz Ayuso en un acte festiu i irònic a parts iguals. «Proclamo el meu entusiasme pel nou fitxatge estrella de l’excel·lentíssima presidenta Isabel Díaz Ayuso per acompanyar-nos en l’ardu i catxondo camí de Tabàrnia», ha dit Boadella.

El polèmic presentador ha instat a seure en una taula, per descomptat d’Ikea, Ayuso amb representants de «Junts per Cat i pel Cul, amb la CUP de Cat de Cony, amb ERC me la porta fluixa, amb Republicans de la banana independent i amb Catalans tocats dels collons per Òmnium». 

Tabàrnia ha nomenat els primers ambaixadors de l’Assemblea Nacional de Tabàrnia a Madrid. Els nomenats han sigut el torero José Ortega Cano, la ‘celebrity’ Carmen Lomana, Manolo de la Calva i Ramón Arcusa (El Duo Dinàmic), el comunicador Javier Cárdenas i l’eurovisiu Alejandro Abad, que ha compost l’Himne Nacional de l’ANT-Tabàrnia.

¿Què és Tabàrnia?

Notícies relacionades

Tabàrnia és un neologisme format a partir de les paraules ‘Tarragona’ i ‘Barcelona’. Els impulsors demanden que sigui una nova comunitat autònoma que integri totes les comarques on els partits constitucionalistes mantenen la majoria. En clau irònica, l’organització manté el suport d’organitzacions i persones contràries a la independència i que consideren que la secessió és «profundament negativa per als interessos de Catalunya, en general, i dels ciutadans de Barcelona, en particular».

La primera assemblea constituent d’aquesta associació va tenir lloc el setembre del 2012, i alguns dels membres van optar per escindir-se i afegir-se a les files de Societat Civil Catalana.