Crítiques al PP

Sánchez: «El canvi al PP amb Feijóo ha sigut a pitjor»

Assegura que no té cap contacte amb el líder del principal partit de l’oposició, a qui recrimina el seu rebuig al pla d’estalvi energètic

Sánchez: «El canvi al PP amb Feijóo ha sigut a pitjor»

EFE / Mauricio Dueñas Castañeda (Efe)

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, considera que el canvi experimentat pel PP amb l’arribada d’Alberto Núñez Feijóo ha sigut a pitjor i assegura que no té cap contacte amb el líder del principal partit de l’oposició.

Sánchez, en una conversa informal amb els periodistes que cobreixen la seva gira llatinoamericana que inclou Colòmbia, l’Equador i Hondures, creu que és una equivocació que el PP voti contra el decret amb el pla d’estalvi energètic que es debat aquest dijous al Congrés, perquè insisteix que inclou mesures que són de sentit comú.

A més, interpreta que no és comprensible aquesta posició quan el Govern s’ha obert a tramitar el decret com a projecte de llei i poder-hi incorporar així algunes esmenes, i veu que el PP es contradiu amb si mateix al proposar un pla d’estalvi energètic i després votar contra el decret del Govern.

No hi ha hagut cap contacte entre Sánchez i Feijóo per comentar el suport o no al decret, i remarca que no és només una qüestió que ell truqui al líder del PP, sinó que la comunicació és bidireccional.

En aquest sentit, assegura que quan ell era líder de l’oposició parlava molt amb el llavors president del Govern, Mariano Rajoy.

Malgrat aquesta situació, recalca que continua mantenint les portes obertes per parlar amb Feijóo com ho fa amb els líders d’altres formacions polítiques.

La seva conclusió davant l’evolució que està tenint el PP és que aquest partit ha canviat a pitjor, una cosa que remarca que creia difícil que pogués passar després de l’oposició protagonitzada per Pablo Casado.

Però està convençut que els ciutadans espanyols ja van coneixent com és el president del Partit Popular en realitat i quin tipus d’oposició fa.

Una cosa que creu que continuarà passant en els pròxims mesos, perquè assegura que «encara queden molts metres fins a la meta».

A l’analitzar la relació amb Feijóo, recorda que en la reunió que va mantenir amb ell al Palau de la Moncloa, li va proposar modificar l’article 49 de la Constitució per eliminar el terme ‘disminuïts’ per referir-se a les persones que tenen alguna discapacitat.

Feijóo no es va negar a abordar aquest assumpte, però Sánchez mostra la seva perplexitat pel fet que, dies després, el líder del PP fes pública una carta demanant-li aquesta reforma i atribuint-se la iniciativa.

Davant el fet que, malgrat tot això, les enquestes continuïn situant el PP al capdavant de les preferències dels ciutadans, el cap de l’Executiu assenyala que ha presidit un Govern que ha hagut de navegar en aigües gens plàcides.

Incertesa

Sánchez reconeix la incertesa que hi ha davant el futur a causa de la guerra a Ucraïna, però creu que aquesta conjuntura pot contribuir que el Govern aconsegueixi els suports necessaris per tirar endavant el projecte de llei de pressupostos per al 2023 i que seria l’últim de la legislatura.

Notícies relacionades

Del suport a aquest projecte reconeix que ja n’ha parlat amb dirigents polítics com el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El líder del PSOE es mostra satisfet pels canvis empresos en la direcció del partit al juliol i reitera que no hi haurà ara cap remodelació de les carteres ministerials, ja que si hi hagués pensat, l’hauria fet també abans del parèntesi estiuenc.