Portaveu del Govern

Isabel Rodríguez: «A Feijóo Espanya li va gran»

L’Executiu segueix amb la campanya de pressió al líder del PP i li demana que no «obstrueixi» el decret amb les mesures energètiques que es convalida dijous

Isabel Rodríguez: «A Feijóo Espanya li va gran»

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

L’activitat política es reprèn aquesta setmana després de les vacances, i el Govern continua sense deixar anar el nom d’Alberto Núñez Feijóo. Els ministres de l’Executiu que han anat alternant els 20 dies de festa davant els mitjans de comunicació han carregat amb renovada energia contra el líder del PP, guanyador de les últimes enquestes publicades en cas d’eleccions generals.

Aquest dilluns, la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha dit precisament que els ciutadans encara tenen temps, «un temps preciós», fins a la convocatòria de les urnes, l’any vinent, per conèixer Feijóo i adonar-se, segons la seva opinió, que «Espanya li va gran». «Deia que arribava aquí per fer una política diferent, madura, i està demostrant insolvència, immaduresa, cinisme i poc sentit d’Estat», ha afirmat.

Rodríguez s’ha referit en concret a la negativa de Feijóo de renovar el Consell General del Poder Judicial, que fa tres anys i mig que té el mandat caducat. La ministra ha insistit que és «evident» que el dirigent conservador coneixia l’acord entre el seu partit i l’Executiu per renovar el CGPJ. «A Espanya es diu popularment que les mentides tenen les potes molt curtes, i el senyor Feijóo s’ha quedat camacurt amb les seves respostes i ha deixat en evidència que tot el que proclamava que faria a l’arribar és una absoluta mentida, com aquesta en relació amb l’acord del CGPJ», ha declarat Rodríguez a TVE. Fonts de l’anterior direcció del PP, amb Pablo Casado al capdavant, han assegurat que el nou líder coneixia l’acord amb l’Executiu.

El decret de dijous

La portaveu no ha aclarit amb quins suports convalidarà el Govern dijous vinent el decret amb les mesures d’estalvi energètic. Ha instat el PP a no «obstruir» l’acció de l’Executiu i facilitar-ne l’aprovació.

Notícies relacionades

Rodríguez ha assenyalat que aquest decret «no és una ocurrència del Govern», sinó que és una conseqüència de les decisions adoptades per la Unió Europea (UE), avalades per països «de diferent condició política». «La immensa majoria dels espanyols comprenen la situació. Estem davant una guerra que està alterant la política energètica al món i en què la UE està mostrant la fortalesa d’anar en la direcció adequada, la de combatre Putin tots units, també des de la política energètica», ha remarcat.

Elías Bendodo, coordinador general del PP, considera que el Govern està obsessionat amb el seu cap perquè sap que Pedro Sánchez sortirà de la Moncloa després de les pròximes generals. «[Sánchez] està a un pas de crear un ministeri per atacar Feijóo i el PP», ha dit a tall de burla en una roda de premsa a Génova.