Retrets creuats

El Govern compara Feijóo amb Trump per incomplir l’acord per renovar el CGPJ

  • L’anterior direcció del PP nega que el nou president popular no estigués informat de l’acord per desbloquejar la renovació d’aquest òrgan

El Govern compara Feijóo amb Trump per incomplir l’acord per renovar el CGPJ

Pedro Puente Hoyos / EFE

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«El senyor Feijóo, al contrari a aquesta imatge de moderat que ens vol vendre, s’està demostrant com un polític a l’altura de [Donald] Trump». Amb aquesta duresa ha carregat la ministra de Ciència, Diana Morant, contra el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, després que Feijóo digués que desconeixia l’existència d’un acord entre el PSOE i el PP, fet durant l’època de Pablo Casado, i l’anterior direcció del partit l’hagi corregit i asseguri que va informar el dirigent gallec d’aquest pacte.

Les excuses que ha ofert Feijóo, al·legant que no va tenir coneixement de l’esmentada entesa i que Casado no li va entregar cap document en el traspàs de poders, han portat l’anterior cúpula dels populars a negar aquesta versió, obrint un nou flanc per als socialistes. «Va negar que coneixia un acord de l’anterior direcció del PP amb el Govern d’Espanya per a la renovació del CGPJ i ha sigut el seu propi partit qui ha desmentit Feijóo», ha recalcat Morant.

Notícies relacionades

«La situació d’extrema gravetat és que un polític menteixi descaradament, que es converteixi en un polític que no és de confiança, que no sigui un interlocutor vàlid. El més greu és el motiu de la mentida, que vol mantenir-se en la rebel·lia i en la desobediència davant el que mana la Constitució», ha dit la dirigent socialista, elevant encara més el to de les acusacions que venien llançat el mateix president del Govern, Pedro Sánchez, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en els últims dies.

Morant ha volgut incidir en la comparació feta entre Feijóo i l’expresident dels Estats Units: «Trump i els seus continus atacs a la democràcia estan tenint un mirall a Espanya amb el senyor Feijóo». Tot seguit, ha insistit que el Govern hauria de tenir davant una «persona honesta» amb qui arribar a acords i que no es pot «normalitzar» la mentida. «En la història del nostre país no havia passat mai el que està passant ara. El PP manté segrestat el poder judicial», ha resumit.