Declaracions a l’hemicicle

Dalmases admet una «discussió encesa» amb la periodista de TV-3

  • El diputat de Junts assegura que és víctima d’un «linxament» després que es destapés que va esbroncar la treballadora del FAQS

Dalmases admet una «discussió encesa» amb la periodista de TV-3

BERNAT VILARÓ / ACN

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El diputat de Junts, Francesc de Dalmases, ha trencat finalment aquest dijous el silenci públicament després que es destapés que va esbroncar una periodista de TV-3 després de l’entrevista a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el 9 de juliol en el programa ‘Preguntes Freqüents-FAQS’. Segons la versió dels testimonis, Dalmases va agafar pel canell una periodista del programa i la va portar al camerino de convidats per esbroncar-la, entre cops al mobiliari i a les parets, per les preguntes sobre corrupció que en l’entrevista havien sigut formulades a Borràs, a un pas d’asseure’s a la banqueta per presumptament haver fraccionat contractes de la Institució de les Lletres Catalanes per beneficiar un amic seu.

«Vaig tenir una discussió encesa amb una persona a qui estimo i valoro el periodisme que fa des de fa més de 10 anys que ens coneixem, ens tractem i col·laborem», ha etzibat a l’hemicicle, després que el diputat de Cs Nacho Martín Blanco l’acusés d’«esbirro» durant la sessió. «Precisament per això vaig dir que s’havia de tractar com una discussió estrictament sobre la perspectiva periodística i, precisament per això, i per no confondre, vaig demanar disculpes a tot aquell que es pogués haver sentit ofès», ha continuat. Tot això després de dir que fa tres dies que viu «en un circ que està evolucionant cap a un linxament difícil de justificar».

Notícies relacionades

Dalmases ha insistit que s’aparta «temporalment» de la comissió parlamentària sobre la CCMA, en la qual exerceix de portaveu de Junts, i ha sol·licitat al seu partit que obri un expedient informatiu per aclarir el succés. «Em sap moltíssim greu que hagi de patir aquestes difamacions i sense haver pogut oferir la versió de què va passar», ha etzibat, tot i que no ha volgut trencar el silenci fins ara ja que podria haver convocat els mitjans quan va esclatar el cas o haver demanat comparèixer voluntàriament en comissió. 

«Ho lamento profundament, tots ens n’anirem d’aquest parlament un dia o un altre i només ens quedarà la nostra reputació. Si alguna passió he tingut és per la premsa, per la llibertat de premsa, pel periodisme i pel bon periodisme», ha assegurat.