Relació entre socis

Rovira i Turull es reuneixen a Ginebra per «teixir una estratègia compartida» entre ERC i Junts

zentauroepp42350804 ple parlament  foto ferran sendra180301145040

zentauroepp42350804 ple parlament foto ferran sendra180301145040 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El flamant secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, s’ha desplaçat aquest divendres fins a Ginebra per reunir-se amb la seva homòloga d’ERC, Marta Rovira. Tots dos van desenvolupar grans complicitats quan eren els responsables dels respectius grups parlamentaris en la legislatura que va finalitzar abruptament amb la DUI i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, per part del Govern de Mariano Rajoy.

Segons ha comunicat la part republicana, que remarca la condició de «represaliats» de tots dos, en la trobada Rovira i Turull es van emplaçar a «teixir complicitats i una estratègia compartida» entre les respectives forces, en un moment en què les relacions entre ERC i Junts es troben en un moment de normalitat, és a dir, pèssimes, com sempre.

Notícies relacionades

Sempre segons ERC, les dues parts han redoblat els seus vots per aconseguir l’exercici del dret a l’autodeterminació, que doni pas a una república independent, i una amnistia que posi punt final a la repressió vigent.

El comunicat es tanca amb unes paraules de la número 2 d’ERC en les quals assevera «que en el camí de la independència les dues formacions són aliades i companyes de viatge».