Eleccions andaluses del 19-J

Feijóo crida a protegir Andalusia del Govern «trencat» i els populismes

  • El líder del PP demana als andalusos que no interrompin «el camí de l’èxit» i no tornin cap a èpoques pretèrites, que «no han portat res de bo a aquesta terra»

Feijóo crida a protegir Andalusia del Govern «trencat» i els populismes

EFE / ROMÁN RÍOS

3
Es llegeix en minuts
EFE

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va demanar als andalusos que no es confiïn amb les enquestes i que diumenge que ve vagin amb «valentia» a les urnes per protegir Andalusia de la «fragmentació política, el populisme» i «la falta de confiança» que trasllada un Govern «trencat i dividit».

«No importa el tema de rellevància o la urgència del tema per acreditar que aquest Govern està trencat, i que està dividit i que és especialista a discutir entre ell mateix i no a portar solucions per tothom», va dir el líder el PP durant la seva intervenció en un míting a Cadis. Un míting en què van participar el coordinador general del PP, Elías Bendodo; la candidata número u per Cadis, Ana Mestre, i també el president del PP provincial, Bruno García León.

Feijóo es va dirigir al president del Govern, Pedro Sánchez, perquè digui als seus ministres «que no acreditin les seves diferències en públic» i «no perquè siguem en campanya», tal com ha assenyalat, «sinó perquè Espanya no es mereix aquest carnaval polític». I és que, segons les seves paraules, la crònica de la setmana del Govern és «la divisió» i el «desacord», i al Congrés, a més, va recordar, els dos partits que el formen voten de manera diferent i també mostren postures enfrontades sobre política exterior o les pensions.

«¿Com es tapa aquesta realitat? Canviant de conversa», es va respondre a si mateix Feijóo, que creu que als membres del Govern els agrada presumir «de ser els més feministes, socials o ecologistes» quan són «l’Executiu més car de la història» i el que, segons va assenyalar, més utilitza els decrets llei, més vulnera la llei de transparència o al que més revessos propina el TC.

«Xantatges de les minories»

«La fragmentació dificulta la governabilitat i encoratja els xantatges de les minories. Espanya no pot estar gestionada per qui no creuen en Espanya», va prosseguir el president dels populars, que va demanar consolidar el vot del PP a Andalusia «ara que comencem a despertar i competir».

Feijóo va instar els andalusos que no interrompin «el camí de l’èxit» i no tornin cap a èpoques pretèrites, que, segons va dir, «no han portat res bo a aquesta terra». Aquest Govern, el de Juanma Moreno, va solucionar, segons el líder popular, «més en tres anys que en tres dècades» socialistes.

Per això, va insistir a demanar el vot sense donar res per fet i sense fer cas de les enquestes. «Cada vot compta –va incidir– i cada vot pot decidir l’últim diputat a cada una de les vuit províncies», va apuntar, mentre va remarcar la diferència que hi hauria entre 45 diputats i els 55 que donen la majoria absoluta.

Desconfiança en Sánchez

Va reclamar als seus votants que demanin fins i tot el vot «amb confiança» als socialistes perquè, va continuar, «estem davant una oportunitat històrica de seguir un projecte de progrés» i a més, perquè segons el seu parer, «no ens hem de relaxar» ja que, segons les seves paraules, si estan confiats a guanyar, «seria el doble de decepció».

Notícies relacionades

Votar per Moreno seria, segons la seva opinió, votar per un «model radicalment diferent», nítid, transparent i que no va contra ningú», obrint portes «a tothom i governant per tothom», i que no es fonamenti en la inestabilitat i el desprestigi institucional.

Per Feijóo, ningú confia ja en les previsions del Govern, ni en la seva autoritat, entre altres coses, per la seva falta de respecte a les institucions i la desconfiança que genera dins i fora del país.