Multitudinari míting a Còrdova

Díaz entra en campanya: «No em resigno. Estic disposada a fer un pas per guanyar Espanya»

  • La vicepresidenta deixa veure de manera més nítida que sí que assumirà el repte de ser la candidata del nou espai a l’esquerra del PSOE en les generals del 2023

  • És rebuda en un auditori de 2.500 persones entre crits de «¡presidenta, presidenta!»: «Companys i companyes, a poc a poc, ja hi arribarem», diu

Díaz entra en campanya: «No em resigno. Estic disposada a fer un pas per guanyar Espanya»

EFE / RAFA ALCAIDE

3
Es llegeix en minuts
EFE
Europa Press

La vicepresidenta segona i líder d’Unides Podem en el Govern, Yolanda Díaz, va entrar aquest dissabte en la campanya andalusa cridant al vot el 19 de juny i també amb un missatge de cara al futur: «No em resigno». «Si he estat nou mesos amb la companya Ione [Belarra], lluitant per apujar 15 euros el salari mínim interprofessional, no per nosaltres sinó per vosaltres, estic disposada a fer un pas per guanyar Espanya», va assegurar abans de llançar una pregunta a la militància: «¿Esteu disposades vosaltres a lluitar per Andalusia?».

Díaz es va expressar així en un acte públic celebrat a Còrdova amb la candidata de Per Andalusia a la presidència de la Junta, Inma Nieto. Va ser el primer dels tres mítings en què l’acompanya en la carrera del 19-J, un acte en què també van intervenir la líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra; el secretari general del PCE i dirigent d’IU, Enrique Santiago, i els candidats Juan Antonio Delgado i Esperanza Gómez.

La vicepresidenta del Govern va començar la seva intervenció al teatre de l’Axerquía i davant uns 2.500 assistents, segons l’organització, entre crits de «¡Presidenta!». «Companys i companyes, a poc a poc, ja hi arribarem», va respondre entre rialles abans d’arrencar un discurs en què va demanar a la militància de la confluència, que agrupa IU, Podem, Més País, Verds-Equo, Iniciativa del Poble Andalús i Aliança Verda, que faci un últim esforç per mobilitzar els votants durant la setmana que queda fins que s’obrin les urnes.

«Sé que hi ha por, distància i tristesa, sé que la gent progressista no sap què fer», va apuntar Díaz, que va dir que, tot i així, no es resigna. «No em resigno. Si he estat nou mesos amb la companya Ione i els companys i companyes lluitant per apujar 15 euros el salari mínim interprofessional, no per nosaltres sinó per vosaltres, estic disposada a fer-ho, a fer un pas per guanyar Espanya», va assegurar mentre l’auditori aplaudia dret.

«¿Esteu disposades a lluitar per Andalusia?»

«Però jo us pregunto: ¿esteu disposades vosaltres a lluitar per Andalusia?», va qüestionar abans d’afirmar que «no hi ha lloc per a la resignació» en les eleccions andaluses.

Notícies relacionades

Per a Ione Belarra, per la seva banda, el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, va ser «el primer líder regional que va tancar un acord amb la ultradreta de Vox per poder governar», amb referència a l’acord que va permetre formar a principis del 2019 el govern de coalició del PP i Ciutadans a Andalusia amb el suport parlamentari del partit de Santiago Abascal, mentre li va demanar que donés «explicacions de la seva veritable gestió». Belarra es va mostrar també «molt orgullosa de formar part d’aquest espai polític que fa campanya sense demanar ni un euro als bancs d’aquest país».

Inma Nieto va començar la seva intervenció posicionant-se a favor de les aspiracions de Díaz a liderar una futura coalició a les eleccions generals. Nieto, que pertany a IU, va afirmar, després d’agrair la presència de Belarra en l’acte, que es tractava d’«un dia menys que falta perquè Yolanda Díaz sigui la primera dona presidenta del Govern d’Espanya».