Ràbia després de la matança

El punyent discurs d’un entrenador de l’NBA després del tiroteig de Texas: fins i tot Sánchez el recolza

El president del Govern ha publicat en el seu compte de Twitter una resposta sobre les paraules de Steve Kerr, entrenador dels Golden State Warriors

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, s’ha mostrat commocionat aquest dimecres per la matança en una escola de Texas i ha recolzat les veus que demanen el control d’armes de foc als Estats Units. Sánchez ha publicat en el seu compte de Twitter una resposta en recolzament al discurs de Steve Kerr, entrenador dels Warriors, respecte a l’assassinat de 19 nens i 2 professors en una escola de la localitat d’Uvalde (Texas) pels trets d’un noi de 18 anys que va ser abatut per la policia.

En el tuit, el president del Govern s’ha mostrat commocionat per la matança a l’escola de l’estat de Texas i ha afirmat que «cal parar aquest horror quotidià als EUA». També ha aprofitat per enviar un missatge de recolzament: «La nostra solidaritat i el nostre afecte per a les famílies i els amics de les víctimes», ha escrit el cap de l’Executiu.

Sánchez ha acompanyat el seu missatge amb el vídeo de Kerr, entrenador de l’equip de l’NBA Golden State Warriors i una de les veus més respectades d’aquesta competició, en el qual, després de la matança, ha dirigit crítiques contra els republicans del seu país per rebutjar el control d’armes de foc.

Crítica als senadors

Notícies relacionades

L’entrenador dels Warriors s’ha mostrat devastat i cansat pel que passa sovint als Estats Units: «Estic molt cansat de pujar aquí i oferir condolences a les famílies devastades d’allà fora. Estic cansat dels moments de silenci. Suficient. Hi ha 50 senadors ara mateix que no votaran sobre això [control d’armes] perquè volen conservar el seu propi poder», ha afirmat en la roda de premsa prèvia al partit.

Kerr també ha aprofitat per increpar directament els senadors del país, que culpa que continuïn passant aquestes tragèdies: «Així que et pregunto a tu, Mitch McConnell, i a la resta de senadors: ¿renunciareu a fer alguna cosa davant els tirotejos en escoles o supermercats? ¿Posareu el vostre desig de poder per davant de la vida dels nostres fills, els nostres avis i la gent que va a l’església? Perquè així és com es veu. Això és el que fem totes les setmanes. Jugarem aquesta nit, però vull que cada persona aquí pensi en els seus fills, nets, mare, pare, germans... ¿Com et sentiries si t’hagués passat a tu això avui? No ens podem quedar aquí, llegir-ho i simplement dir: ‘bé, farem un moment de silenci’. «Això és el que farem. Jugarem a bàsquet. I 50 senadors de Washington ens tindran com ostatges. El 90% de nosaltres estem sent ostatges de 50 senadors a Washington que ni tan sols votaran el que nosaltres [els ciutadans] volem perquè volen mantenir el seu poder. És patètic. Ja n’he tingut prou», ha sentenciat l’entrenador abans del partit que ha enfrontat els Golden State Warriors i els Dallas Mavericks.