Debat lingüístic

ERC: «Hem reconstituït el consens sobre el català»

  • Marta Vilalta és «optimista» i veu possible un acord «en les pròximes hores»

ERC: «Hem reconstituït el consens sobre el català»

GOVERN

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

D’acord amb l’expressat per la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, el pitjor, per a aquells que defensen l’actual sistema educatiu català, ja ha passat. És a dir, la ruptura del consens entre les forces que defensen aquest model, que tenen com a pilar central el català, produït el 24 de març ha sigut ja cauteritzat i el PSC, ERC, Junts i comuns treballen ja, de nou, alineats per trobar una solució, una cosa que podria donar-se, segons la també secretària general adjunta, en les «pròximes hores». «Hem reconstituït el consens i som a prop de l’acord», va sentenciar Vilalta.

Notícies relacionades

La republicana no va voler detallar els detalls d’aquest possible acord, és a dir, no va acabar amb els dubtes de si el veto a nous percentatges apareixerà o no en el text de la nova llei que es prepara o si tan sols està present el decret llei que, alhora, també emetrà el Govern. «Estem treballant en l’acord, millor no concretar», va dir.

Sobre la utilitat de les mitjanes que s’estudien, Vilalta va reiterar que no fer res davant la sentència del 25% del TSJC «era una opció». «I el que es pacti serà útil, tot i que sigui només per treure el focus de l’àmbit judicial. I com més suports aplegui l’acord més útil serà»