PLATAFORMA ‘SUMAR’

Pablo Iglesias, sobre la plataforma de Yolanda Díaz: «Segurament Podem ho sabrà»

L’exdirigent de la formació morada reacciona en directe a la cadena SER a la creació de la plataforma ‘Sumar’ després de l’exclusiva publicada per El Periódico de España

Pablo Iglesias, sobre la plataforma de Yolanda Díaz: «Segurament Podem ho sabrà»
2
Es llegeix en minuts

«M’has agafat amb la guàrdia baixa». Pablo Iglesias reaccionava així al llançament de ‘Sumar’, la plataforma de Yolanda Díaz, als micròfons de la cadena SER. L’exclusiva publicada per El Periódico de España, diari del mateix grup, Prensa Ibérica, que aquest diari, ha agafat a l’exvicepresident del Govern en una entrevista en el programa ’Hora 25’, en què Aimar Bretos li ha preguntat pel registre d’aquesta associació.

El dirigent, que no coneixia els detalls d’aquesta informació, ha admès que «no ho sabia, però em sembla bé». Quan li han preguntat per si aquesta marca havia sigut consensuada amb Podem, Iglesias ha dit que confia que sí: «No en tinc ni idea, però no soc qui per saber-ho. Segurament Podem i la resta de partits ho deuen saber». «Jo no ho sabia, però potser a Podem sí que ho sabien, no ho sé», ha insistit poc després.

En tot cas, l’exlíder de Podem i actual president del seu ‘think thank’, Instituto República, ha assegurat que «toca ser prudent i respectuós»: «Crec que és un desig de tota la gent d’esquerres que hi hagi una mena de confluència àmplia on es respecti tothom, es respecti els partits, els militants, la gent i que alhora hi hagi dinàmiques que facin sumar la majoria d’actors possibles».

Les fortes tensions existents entre el partit i la vicepresidenta segona del Govern han emergit en les últimes setmanes, encara més després que el mateix Iglesias llancés una operació de desgast contra Yolanda Díaz. Podem veu amenaçada la seva posició dins del projecte de la gallega, que ha anunciat la intenció de desvincular-se de les organitzacions polítiques i que ha llançat aquesta marca amb l’objectiu d’emancipar-se políticament.

Notícies relacionades

La falta d’una organització o partit que li doni suport ha sigut un dels problemes a què s’ha enfrontat la candidata, que ara tindrà un CIF propi. I aquest era precisament l’argument que ha fet servir Podem per fer-se valer en la futura candidatura: es consideraven necessaris per al projecte perquè pensen que és «impossible» pivotar un projecte polític sense una organització darrere. Un aspecte en què ha volgut insistir aquest dimecres a la nit el vicepresident del Govern.

En aquest sentit s’ha pronunciat també Iglesias, que li han preguntat pel principal error que ha comès en política, i a la resposta el dirigent ha enviat un encàrrec a Yolanda Díaz. «Potser el fet de no haver sigut conscient al principi de la importància que té l’organització d’un partit»; ha detallat, i ha admès que «durant molt de temps vaig desatendre una cosa que em semblava tediosa, avorrida», com podia ser l’«organització».