Diàleg entre governs

Oriol Junqueras apunta a un canvi de fase en la negociació amb l’Estat

  • El líder d’ERC assevera que el diàleg es concretarà «en un altre moment i amb altres representants»

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha abordat aquest divendres una de les qüestions difícils que hi ha subjacents en l’escàndol de l’espionatge a desenes d’independentistes i que no és una altra que la seva afectació al diàleg entre l’Estat i la Generalitat, a través de la taula de negociació. El líder republicà, al Fòrum Nova Economia, Tribuna Catalunya, ha fet una distinció entre el concepte de negociació, la ‘Negociació’, en majúscula, com a instrument polític i el que no deixa de ser «una concreció seva», és a dir, la mateixa taula de negociació. 

«ERC ha treballat sense parar per trobar una concreció a aquesta negociació. ¿Quines garanties té aquesta concreció? Doncs depèn de la voluntat i sinceritat de cadascuna de les dues parts», va apuntar Junqueras, que va seguir: «La història ja ens va advertir que segurament seria així, que l’Estat arrossegaria els peus, que mostraria un interès escàs».

Davant d’això, ¿què fer? «Significa que la Negociació deixa de ser útil? No. La Negociació, en majúscules, acabarà sent imprescindible i útil. Es concretarà en moments diferents, amb representants diferents», va asseverar.

Notícies relacionades

Dit clar i català. La fase actual, inicial, si es vol, de la negociació entre l’Estat i la Generalitat pot estar arribant a la seva fi. Però això no ha de portar un cessament en el diàleg, sinó un canvi de fase. 

Tot això, en el marc del ‘Catalangate’. Junqueras no es va moure del discurs oficial republicà, en l’exigència de tres pilars per girar full. La demanda d’informació i de transparència, sense la qual, sense saber «l’abast de l’escàndol, no es pot demanar una assumpció de responsabilitats. ¿Som davant la punta d’un iceberg? O davant una col·lecció d’icebergs?», es va preguntar el president d’ERC