Entrevista

Pegasus: Junqueras exigeix que l’espionatge no es repeteixi per continuar recolzant Sánchez

«Som aquí per ajudar si s’assumeixen responsabilitats i no torna a passar», diu en una entrevista a ‘El País’

Pegasus: Junqueras exigeix que l’espionatge no es repeteixi per continuar recolzant Sánchez

ACN / BERNAT VILARÓ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Oriol Junqueras ha exigit a Pedro Sánchez «garanties» que l’espionatge «no es repetirà», com una de les condicions imprescindibles si l’Executiu estatal vol realment refer la confiança amb el català. En una entrevista amb el diari ‘El País’, el líder d’ERC ha arribat a assegurar: «Som aquí per ajudar si s’assumeixen responsabilitats i no torna a passar»

El president d’Esquerra espera que la reunió que Pedro Sánchez va plantejar a Pere Aragonès serveixi per «garantir la transparència», per establir una «assumpció de responsabilitats» i assegurar que no hi tornarà a haver casos d’espionatge. Junqueras evita dir qui ha de dimitir, però sí que creu que «algú ha d’assumir responsabilitats» en un escàndol d’espionatge que pot tenir com a víctimes, també, el president del Govern espanyol, la ministra de Defensa, Margarita Robles, i l’exministra d’Afers Exteriors Arancha González Laya.

Més condicions

Notícies relacionades

D’altra banda, Junqueras remarca que la Comissió de Secrets no serà suficient perquè l’Estat doni les explicacions que ERC considera oportunes. «La confiança no es restableix a través de mecanismes que no permetin donar les explicacions a l’opinió pública. S’hauran de donar en un altre context més ampli», ha remarcat.

Finalment, Junqueras ha respost a les crítiques de Junts per Catalunya i la CUP pel recolzament d’ERC al Govern de Sánchez: «No som aquí ni per tombar governs ni per recolzar el Govern estatal. Si el Govern espanyol pren decisions favorables a la ciutadania, coincidirem». Una d’aquestes decisions favorables, ha remarcat, «és saber que no t’estan espiant».