‘Catalangate’

Junqueras: «Ens espien molt, però d’urnes no en van agafar ni una»

  • El president d’ERC ha ironitzat sobre l’escàndol d’espionatge polític en una trobada celebrada a Reus

Junqueras: «Ens espien molt, però d’urnes no en van agafar ni una»
2
Es llegeix en minuts

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha ironitzat aquest dissabte sobre l’escàndol de l’espionatge polític i, en una al·lusió al fet que el Govern que presidia Mariano Rajoy no va aconseguir evitar el referèndum de l’1-O, ha afirmat que «ens espien molt, però d’urnes no en van agafar ni una».

Junqueras s’ha referit a l’espionatge polític i a la consulta independentista en una «trobada de municipis republicans» celebrada a Reus (Tarragona), en la qual també ha intervingut per videoconferència des de Ginebra (Suïssa) la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

«Ens espien, però no només ara, sinó des de sempre; tots ho sabem i en som conscients», ha afirmat el líder d’ERC l’endemà que el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’emplacessin a mantenir pròximament una reunió per analitzar aquest assumpte.

Segons Junqueras, «no només ens espien, sinó que també peguen a la gent que va a votar, ens tanquen a la presó o ens mantenen en l’exili, ens persegueixen, ens processen, es volen quedar amb la nostra casa i la dels nostres fills, ens inhabiliten i ens prohibeixen fer classes a la universitat».

Tot això «ho fan, però ¿i què?», s’ha preguntat, «perquè aquesta persecució la podem viure amb orgull, perquè estem convençuts que el que hem fet és el que havíem de fer i que la majoria de la gent ens entén i ens acompanya»; això «dona sentit als esforços i sacrificis».

«Tenen por de la democràcia –ha remarcat Oriol Junqueras– i ens espien molt, però d’urnes no en van agafar ni una», una frase que a continuació ha sigut corroborada per Marta Rovira, que ha afegit que «no només no van agafar-ne ni una, sinó que nosaltres sabem per què no en van agafar ni una».

Junqueras s’ha mostrat irònic també al referir-se a l’espionatge amb el ‘software’ Pegasus quan ha dit que «si volen saber alguna cosa, que vinguin i ens ho preguntin», ja que «l’avantatge de fer coses nobles és que podem explicar-les sempre i a tothom».

Notícies relacionades

Segons el líder d’ERC, «si ens espien és perquè saben que podem guanyar i transformar la realitat i perquè saben que podem construir una república catalana al servei de la gent, una república molt millor que la seva monarquia».

Marta Rovira, per la seva part, s’ha mostrat convençuda que si hi ha espionatge és perquè «creuen» que les forces independentistes són «una amenaça» i que la celebració del referèndum de l’1-O els va fer «molt forts».