‘Pelotazo’ de les mascaretes

El jutge interroga la professora que va facilitar a Luis Medina el contacte del cosí d’Almeida

També hi compareixen els directors de les sucursals bancàries en les quals els investigats van ingressar les comissions

El jutge interroga la professora que va facilitar a Luis Medina el contacte del cosí d’Almeida
2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Cristina Gallardo

El jutge Adolfo Carretero, que instrueix el cas de les mascaretes, interrogarà aquest dilluns en qualitat de testimoni la professora d’universitat que va facilitar a Luis Medina el contacte del cosí de l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, per oferir la venda de material sanitari a l’inici de la pandèmia.

María Díaz de la Cebosa, presidenta de la universitat CIS a Madrid, compareixerà a partir de les 10.30 hores davant el magistrat en el marc de la instrucció que va tenir origen en una querella d’Anticorrupció per delictes d’estafa, falsedat documental i blanqueig de capital.

Les acusacions populars que representen Podem i Més Madrid sol·licitaven al jutge la declaració de la professora en qualitat de testimoni després que Luis Medina confirmés en la seva declaració que la directora d’aquesta universitat li havia facilitat el contacte de Carlos Martínez-Almeida.

Medina, fill petit de Naty Abascal, va confirmar davant el jutge que va contactar amb l’Ajuntament de Madrid a través d’una trucada al cosí de l’alcalde de la capital. «Vaig trucar a Carlos i li vaig dir que teníem material sanitari per vendre. Al ser el cosí de l’alcalde, vaig pensar que em podria donar algun contacte de l’ajuntament. Em va donar un ‘e-mail’ que crec que era d’Elena Collado», ha assenyalat.

Segons el seu testimoni, el contacte de Carlos Martínez-Almeida, a qui, segons va dir, no coneixia de res, l’hi va facilitar la directora de la seva universitat, María Díaz de la Cebosa.

Estava previst que aquest dilluns testifiqués la coordinadora de Pressupostos i Recursos Humans de l’Ajuntament de Madrid, Elena Collado, però es va suspendre la seva cita quan el Grup Mixt va sol·licitar al jutge que se la convoqués en qualitat d’investigada. El jutge espera rebre les al·legacions de les parts per decidir en quina qualitat se la convoca a declarar.

Notícies relacionades

Aquest dilluns també compareixeran davant el magistrat instructor dos empleats de banca, Cristina S. i Javier M. Es tracta d’una directora de la sucursal del Deutsche Bank on Luis Medina va ingressar el milió d’euros que va rebre de comissió, i del director de l’oficina de Caixabank on Alberto Luceño va ingressar els cinc milions d’euros que va cobrar.

Davant el fiscal d’Anticorrupció, aquests testimonis van manifestar que, quan van rebre les transferències des de l’empresa malaia Leno, els van sol·licitar que aportessin l’origen i la naturalesa dels fons.