‘Pelotazo’ de les mascaretes

La Fiscalia descarta que el cosí d’Almeida i la coordinadora de l’Ajuntament declarin com a imputats: «És irrellevant»

Reitera la petició que Elena Collado sigui citada com a testimoni perquè «resulta evident que no va tenir en cap moment intenció de causar un trencament a l’erari públic», tot i que destaca que les gestions de la coordinadora de Pressupostos podrien «revelar a tot estirar una actuació negligent»

La Fiscalia descarta que el cosí d’Almeida i la coordinadora de l’Ajuntament declarin com a imputats: «És irrellevant»
1
Es llegeix en minuts
Ana Ayuso

El fiscal encarregat del cas de les mascaretes, Luis Rodríguez Sol, ha remès al Jutjat d’Instrucció número 47 un escrit en el qual descarta que declarin davant el jutge com a investigats el cosí de l’alcalde de Madrid, Carlos Martínez-Almeida Morales, i la coordinadora general de Pressupostos del Consistori, Elena Collado.

En l’escrit del 5 de maig, la Fiscalia rebutja que el jutge que instrueix el cas dels comissionistes, Adolfo Carretero, no tingui en compte les peticions d’imputació d’Elena Collado que van fer el PSOE i el Grup Mixt, i la sol·licitud que va realitzar Podem que Carlos Martínez-Almeida, cosí de José Luis Martínez-Almeida, declarés igualment com a investigat. Sobre aquest últim, el Ministeri Fiscal arriba a dir que la seva compareixença «és irrellevant».

La Fiscalia reitera la petició que Collado sigui citada com a testimoni, com ja va fer davant la Fiscalia Anticorrupció el març del 2021, perquè «resulta evident que no va tenir en cap moment intenció de causar un trencament a l’erari públic». No obstant, Rodríguez Sol destaca que les gestions de la coordinadora de Pressupostos podrien «revelar a tot estirar una actuació negligent».

Per a la Fiscalia, Elena Collado no hauria de ser imputada per un presumpte delicte de malversació, ja que aquesta falta exigeix que l’autor tingui facultats per administrar els cabals públics. Ressalta que ella «era una simple consellera de la societat que va realitzar l’acte de disposició», és a dir, la gestió dels contractes d’emergència de compra de material sanitari als comissionistes Alberto Luceño i Luis Medina en el pitjor moment de la pandèmia.

Notícies relacionades

Així mateix, adverteix que, en cas de prosperar la petició d’imputar Collado, «s’hauria de cridar en qualitat d’investigats tots els membres del consell d’administració de l’empresa pública», on hi ha representants de tots els grups polítics municipals. 

La Fiscalia sosté que tampoc és possible imputar-li cap delicte de prevaricació, i recorda que Collado «va ser la persona principal i directament enganyada pels investigats». 

Temes:

Madrid