Després de les informacions d’EL PERIÓDICO

Durs retrets entre ERC i Junts pels contactes de l’entorn de Puigdemont amb Rússia

  • Rufián acusa l’expresident de creure’s «James Bond» i Jordi Sànchez titlla de «miserable» el portaveu republicà

Durs retrets entre ERC i Junts pels contactes de l’entorn de Puigdemont amb Rússia

EUROPA PRESS / MARTA FERNÁNDEZ JARA

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Els contactes de l’expresident Carles Puigdemont i el seu entorn amb Rússia a la recerca de recolzament al procés han obert l’enèsima esquerda entre ERC i Junts, que aquest dimarts s’han creuat durs retrets verbals. El portaveu d’Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha acusat JxCat i, singularment, Puigdemont i els seus afins de reunir-se a Europa amb «gent equivocada» del règim de Vladímir Putin només perquè «per una estona es creien James Bond». El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha arribat a titllar Rufián de «miserable» i «portaveu de les clavegueres de l’Estat».

L’encreuament de desqualificació s’ha desencadenat després de les informacions revelades aquesta setmana per EL PERIÓDICO sobre la reunió que Puigdemont va mantenir el juny del 2019 a Suïssa amb un presumpte espia del Kremlin, així com quatre reunions més que el cap de l’oficina de l’expresident, Josep Lluís Alay, va mantenir amb persones vinculades a l’Administració Putin fins al febrer del 2020.

«Senyorets»

Rufián ha recordat que «gairebé mai» sol parlar de Junts, que defineix com «l’espai de Convergència», però que amb la situació dolenta en què ens trobem ha volgut fer-ne una excepció. «Són senyorets que es passejaven per Europa reunint-se amb la gent equivocada perquè així durant una estona es creien James Bond», ha dit en al·lusió a aquesta notícia. «No ens representen», ha arribat a dir.

Notícies relacionades

El dirigent independentista ha admès que s’estava «contenint» perquè li sembla d’una «frivolitat terrible», i per això és Junts qui n’ha de donar explicacions. «Mai ha representat la nostra línia de política internacional reunir-nos amb sàtrapes. (Raül) Romeva ho hauria pogut fer i no ho va fer mai», ha recalcat.

Poc després, des de Twitter, Jordi Sànchez ha sortit al pas de les paraules de Rufián: «¿És possible ser més ignorant? En tot cas és impossible ser més miserable. I és indiscutible que qui parla així es converteix de fet en portaveu oficial de les clavegueres de l’Estat i la bombolla de la dreta mediàtica. Així, no».