Crisi total al PP

Ayuso i Feijóo van acordar ahir a la nit que l’etapa de Casado s’ha acabat

La presidenta de la Comunitat de Madrid va comunicar al líder de la Xunta que no es presentarà a les primàries del congrés extraordinari que creuen que s’ha de convocar al més aviat possible per elegir un nou líder del partit

Ayuso i Feijóo van acordar ahir a la nit que l’etapa de Casado s’ha acabat

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo, el baró amb més autoritat del PP, i Isabel Díaz Ayuso, la dirigent amb més tirada electoral en aquests moments, van arribar diumenge a la nit a la conclusió que la presidència de Pablo Casado ha d’arribar a la fi. [Crisi al PP: última hora sobre Casado i Ayuso en DIRECTE]

Segons fonts coneixedores de les converses dels dos polítics, si el líder del PP no fa cap pas definitiu per deixar la presidència del partit, ells exigiran la convocatòria d’una junta directiva nacional en què sol·licitaran un congrés extraordinari i així poder escollir un nou líder dels populars. En aquestes converses, segons ha sabut aquest diari, Ayuso va deixar clar a Feijóo que ella no es presentarà a les primàries, un missatge que ha llançat aquest mateix matí.

Notícies relacionades

Els dos dirigents volen que aquest conclave urgent es faci al més aviat possible. De fet, ahir a la nit també van coordinar les seves intervencions públiques d’aquest mateix matí. Gairebé a la mateixa hora, l’un a Ourense i l’altra a Boadilla del Monte, han deixat clar que Casado té avui l’última oportunitat per fer un pas enrere i anunciar que cedeix el testimoni. Si no, utilitzaran els cursos que marquen els estatuts per tombar-lo: demanar una junta directiva nacional en la qual els membres (gairebé 400) votin si volen que se celebri un congrés extraordinari.

El líder del PP està reunit en aquests moments amb el seu comitè de direcció a la seu de Génova, amb el seu nucli dur, el secretari general, Teodoro García Egea, i els vicesecretaris.