Crisi al PP

Ayuso fa un pas al costat en la carrera per succeir Casado i assegura que el seu compromís «seguirà a Madrid»

La presidenta de la Comunitat veu «insostenible» la situació del PP i demana «un gir absolut pel bé d’Espanya»

Diu que donarà tota la informació a la fiscalia sobre el contracte del seu germà per netejar la seva imatge

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Isabel Díaz Ayuso ha volgut enviar dos missatges aquest dilluns al matí en què el PP segueix convulsant. El primer, que davant la possibilitat que es convoquin unes primàries per elegir un nou líder, ella no s’hi presentarà. I, el segon, que la seva principal missió en aquests moments és netejar la seva imatge i aclarir a la fiscalia els dubtes sobre el contracte a dit que el seu germà va firmar amb la Comunitat de Madrid.

«El meu compromís és i seguirà a Madrid. Els madrilenys, d’esquerra a dreta, fins i tot gent que mai havia votat abans, em van donar la seva confiança fa menys d’un any, el 4 de maig. Per tots ells la vida a la Comunitat de Madrid continuarà amb normalitat», ha dit en la inauguració d’una biblioteca a Boadilla del Monte.

Amb aquestes paraules, segons han insistit després fonts del seu equip, la dirigent madrilenya fa un pas al costat i certifica que no es planteja presentar-se a unes possibles primàries. «Tret d’hecatombe, el seu lloc és Madrid», remarca un col·laborador de la presidenta. «No pot ser que, fa dos anys hi hagués qui pensés que no és vàlida per presidir la Comunitat, i ara ja hagi d’intentar guanyar la Moncloa», continua.

Alberto Núñez Feijóo, gairebé a la mateixa hora que ella parlava, ha instat Pablo Casado a prendre decisions de seguida per evitar el «col·lapse» del PP. El president de la Xunta ja el va pressionar divendres passat amb la possibilitat d’haver d’exigir un congrés extraordinari per escollir un nou cap de files.

Informació a la fiscalia

«Jo mai he pretès substituir Casado», ha insistit Ayuso en una breu intervenció davant la premsa. «La Comunitat ja és prou important», ha afegit abans de remarcar que no hi ha una «guerra d’interessos Ayuso-Casado». Sobre la possibilitat de convocar un congrés extraordinari, creu que és una decisió que els barons territorials hauran de prendre en els pròxims, perquè la situació en el partit és «insostenible» i «fa falta un gir absolut pel bé d’Espanya». «S’obre un escenari incert que s’ha de dirimir aquests dies i espero que es faci aviat [...] Ens estem dessagnant», ha continuat.

En l’acte en la inauguració de la biblioteca, la cap de l’Executiu madrileny ha anunciat també que es defensarà davant la fiscalia sobre la sospita del contracte del seu germà. «No passa res. Contraatacarem. Per això els anuncio que avui mateix, sense esperar que ens ho sol·licitin, enviarem tota la documentació que tenim en relació amb el contracte sobre el qual s’han donat insídies. Un contracte ja fiscalitzat per la Cambra de Comptes, per la Intervenció de la Comunitat i que és perfectament legal», ha explicat.

Notícies relacionades

Ayuso creu que la direcció nacional ha embrutat la seva imatge i Casado ha de depurar responsabilitats.

El líder del PP està reunit en aquests moments amb el comitè de direcció del seu partit, el seu nucli dur de fidels, a la seu de Génova, per analitzar el mal que se li ha fet al seu lideratge i prendre decisions sobre el futur a curt termini.