Crisi a les files populars

Feijóo insta Casado a prendre decisions ja per salvar el PP del «col·lapse»

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, en una convenció del PP, l’octubre del 2011.

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, en una convenció del PP, l’octubre del 2011. / EFE

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo ha instat Pablo Casado a prendre «decisions» «immediates» per «tornar a unir el partit». El president de la Xunta considera que el PP està en una situació de «col·lapse» que ha d’acabar al més aviat possible.

Divendres el president de la Xunta va demanar al màxim responsable dels populars que tanqués al més aviat possible l’«hemorràgia» que està vivint la formació pel xoc amb Isabel Díaz Ayuso o es veuria obligat a demanar un congrés extraordinari per elegir un nou líder.

Aquest divendres, Feijóo no ha volgut tornar a pronunciar la possibilitat d’arraconar Casado en una Junta Directiva Nacional amb la petició d’un congrés urgent, però ha remarcat la urgència que actuï.

«Li dec lleialtat a Pablo Casado. La meva opinió la hi he donat a ell. ¿Hem de prendre decisions? La meva resposta és que sí. ¿Han de ser immediates? La resposta és que sí. ¿Han de tornar a unir el partit? És que sí. En tenim l’obligació, ja no com dirigents sinó com espanyols, per no crear-li més problemes a Espanya. És al president del PP a qui correspon explicar-li la meva opinió», ha afirmat aquest matí.

Notícies relacionades

¿Farà un pas endavant?, li ha preguntat la premsa. «Jo no vinc a parlar de mi. Ja hem donat espectacle de parlar de persones i de nosaltres mateixos. No vinc a parlar de mi. Vinc a parlar de mi, vinc a parlar del PP i d’Espanya. Si no seria cometre errors de nou i parlar cada un de si mateix. Tenim un problema, no és petit, no hem acabat la crisi i quan no s’acaba en el primer temps s’ha d’acabar en el segon i definitiu», ha dit.

En aquests moments Casado està reunit amb el comitè de direcció del seu partit, el seu nucli dur de fidels, a la seu de Génova, per analitzar el perjudici al seu lideratge i prendre decisions sobre el futur a curt termini.