La ressaca electoral

Sòria Ja es presentarà a les eleccions generals després del seu resultat a Castella i Lleó

  • La plataforma mostra la intenció de valorar si presentar-se a les municipals i analitzaran si continuen com a agrupació d’electors o com a partit polític

Sòria Ja es presentarà a les eleccions generals després del seu resultat a Castella i Lleó
2
Es llegeix en minuts

El cap de llista de Sòria Ja, Ángel Ceña, i el seu número dos, Vanessa García, han confirmat aquest dilluns que l’agrupació d’electors es presentarà a les eleccions al Congrés i al Senat.

En aquesta línia, han assenyalat que estan valorant si compten amb prou múscul per presentar-se també a les pròximes municipals. Així mateix, analitzaran en el seu moment si continuen com a agrupació d’electors o com a partit polític.

En aquest context, Ceña ha analitzat el resultat electoral al costat de la número dos, que ha hagut de demanar-se uns minuts a la feina, i amb l’absència del número tres, també elegit, Toño Palomar, que es trobava en el seu lloc de treball.

«Això demostra que som persones normals», ha assenyalat Ceña, en relació amb el ‘quadrant’ dels tres procuradors per atendre una sala de premsa plena de mitjans de comunicació locals i nacionals. «Volem ser la continuació de 21 anys de precampanya, la nostra reivindicació més gran que ha donat els seus fruits i ara cal començar a treballar», ha manifestat Vanessa García.

Lamenta que els hagin «menyspreat»

En relació amb possibles acords de govern, tots dos han manifestat que parlaran amb tots els partits, tot i que han reconegut que Vox els ha «menyspreat i està en contra de la fiscalitat diferenciada», un dels seus punts forts.

«Caldrà veure el seu compromís amb els drets humans i amb el desenvolupament territorial, no venim a la política per canviar serveis per drets humans», han manifestat els procuradors. Així mateix, han defensat una Llei per a la Despoblació que defineixi uns nivells de despoblació pels quals s’articulin les polítiques públiques.

Quant a les crítiques del PSOE, que els van qualificar com a «marca de moda», Ceña ha recordat que han acaparat el 42,5 per cent dels vots i han sigut «més votats que el PSOE i el PP junts», per la qual cosa ha demanat «no menysprear l’elecció dels sorians».

«La ciutadania ha donat un cop damunt la taula i s’hi ha arribat per anys d’incompliment, molts projectes anunciats que no han arribat a res i la gent s’ha cansat», ha manifestat el cap de llista. També han reconegut que assumien «atacs i notícies falses» contra la seva agrupació quan van fer el pas de presentar-se.

En aquest punt, Ceña ha assenyalat que ha rebut per WhatsApp la felicitació del candidat del PSOE a la Junta, Luis Tudanca, i del diputat del PP per Sòria, Tomás Cabezón, sense notícies «de moment» del secretari provincial del PSOE, Luis Rey, ni del president del PP per Sòria, Benito Serrano.

Notícies relacionades

Amb tot, han recordat que han arribat a la política amb l’objectiu que «es compleixin les promeses incomplertes» pels grans partits com el PP i el PSOE i «aconseguir reequilibri territorial».

«Agraïm als ciutadans la confiança, treballarem per estar a l’altura i assumir el repte amb responsabilitat, volem estar a les Corts no només per ser influents sinó per fer una feina parlamentària molt seriosa», ha conclòs Ceña.