Eleccions Castella i Lleó

Unides Podem veu una «bona notícia» la participació urbana més alta

Unides Podem veu una «bona notícia» la participació urbana més alta

J. Casares / EFE

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Unides Podem té posades les seves esperances en la pujada de la participació a les zones urbanes davant les zones rurals. La número dos dels morats per Valladolid, María Sánchez, ha qualificat de «bona notícia» que sigui a les ciutats, on Unides Podem té una implantació més gran, on la participació hagi sigut més alta. «Això no ens permet treure cap conclusió», ha assegurat, tot i que ha assenyalat que les sensacions al tancament de les urnes són «positives».

Notícies relacionades

El candidat dels morats a Castella i Lleó, Pablo Fernández, compareixerà després de conèixer-se els resultats. La gran majoria de les enquestes els donen entre dos i tres procuradors, cosa que els permetria revalidar l’actual representació a les Corts –dos escons– o fins i tot millorar aquestes xifres. Tot i així, sembla difícil que els morats puguin sumar amb el PSOE per desbancar el PP en una comunitat que els populars han estat governant 34 anys.

La secretària general de Podem, Ione Belarra, al costat d’altres dirigents de la formació morada, està seguint l’escrutini des de la seu del partit a Madrid. La líder d’Unides Podem en el Govern, Yolanda Díaz, no hi ha assistit i el seguirà pel seu compte.