Polèmica amb les macrogranges

Díaz afirma que seria «surrealista» que Garzón dimitís i recorda que ha recolzat ministres del PSOE atacats

Emiliano García-Page assenyala que al ministre de Consum «li interessa tenir polèmiques: ja que té poques competències»

Díaz afirma que seria «surrealista» que Garzón dimitís i recorda que ha recolzat ministres del PSOE atacats
2
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha apuntat aquest dimecres que seria «surrealista» que el ministre de Consum, Alberto Garzón, hagués de dimitir, i ha recordat que durant la seva trajectòria en el Govern ha recolzat ministres socialistes «davant posicions molt dures de l’oposició».

«Seria surrealista que un ministre que està complint l’acord de Govern i la ciència hagués de fer cap pas», ha assegurat en una entrevista a TVE, recollida per Europa Press, al ser preguntada sobre si el titular de Consum hauria de dimitir.

Díaz ha traslladat que no és necessari que digui que recolza el ministre Garzón perquè ha defensat «el que el Govern als seus documents públics exposa a la ciutadania» i que assenyalen que l’Executiu aposta per un model de ramaderia «extensiva i sostenible».

«No donaré noms dels ministres als quals, davant posicions molt dures de l’oposició, sempre he estat al costat d’ells», ha emfatitzat la responsable de Treball. «Aquests ministres saben de què parlo, el meu estil potser és un altre», ha afirmat. En aquesta clau, ha remarcat que «de vegades» defensa «moltes coses que no comparteix» perquè és «una demòcrata».

«La ciutadania es mereix respecte, debats serens, conèixer les diferències que puguem tenir les forces polítiques, però sabent que la ciutadania és molt conscient del que passa», ha sostingut la ministra.

Finalment, ha assenyalat que tot i que hi hagi eleccions a Castella i Lleó «no hi ha cap raó» per generar «un soroll que la ciutadania no es mereix».

García-Page: «A Garzón li interessa tenir polèmiques»

D’altra banda, el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha afirmat que a Garzón «li interessa estar en polèmiques: ja que té poques competències al ministeri, li interessa tenir polèmiques».

En una entrevista aquest dimecres a Onda Cero, García-Page ha rebutjat haver atacat «amb ferocitat» Garzón, com el ministre va dir ahir a la nit a La Sexta, per les seves declaracions a un diari britànic sobre les macrogranges espanyoles i la qualitat de la carn.

El president de Castella-la Manxa ha dit que les competències d’un Ministeri de Consum solen tenir el rang d’una direcció general o menys» a les comunitats autònomes, i ha precisat que «si hi ha una competència que té el Ministeri de Consum» és la de «vetllar per la salut i la qualitat», per això «si el ministre de Consum diu que és de mala qualitat la producció ramadera espanyola, primer que ho ha de demostrar i, segon, ho ha de corregir».

Ha afirmat a més que hi ha «una gran diferència» entre abordar «un assumpte complex» com la ramaderia amb rigor, sabent que es barregen sentiments d’animalistes i normativa europea, nacional, autonòmica i municipal, per fer-ho «amb la demagògia d’atacar tot un sector».

Al parlar de ramaderia la veu l’ha de portar el Ministeri d’Agricultura, ha dit, després d’indicar que Consum «és d’aquelles matèries transversals on pots parlar de tot, però realment es decideix molt poc».

Notícies relacionades

En aquest sentit, García-Page ha remarcat que l’únic que és exigible a Consum és «vetllar per la salut alimentària» quan es produeix algun problema.

Quant a la permanència de Garzón en el Govern, ha dit que ell no es «fica» en aquesta qüestió i si el president del Govern, Pedro Sánchez, està «content» amb el seu equip, «doncs bé», perquè són persones que han d’ajudar-lo a tirar la gestió endavant.