Busca concloure la bronca interna

Moncloa defensa Planas i evita donar suport a Garzón en la polèmica de la carn

  • El ministre d’Agricultura protagonitza una ronda per mitjans per deixar clara la posició del Govern i desautoritzar les declaracions del seu col·lega de Consum

  • La portaveu recalca que davant la «polèmica» i el «soroll», hi ha els «fets» de l’Executiu, i remarca que malgrat tot la coalició gaudeix de «bona salut»

Moncloa defensa Planas i evita donar suport a Garzón en la polèmica de la carn

EUROPA PRESS El ministro de Asuntos Exteriores, Unión Europea y Cooperación, José Manuel Albares; la ministra Portavoz, Isabel Rodríguez; y el ministro de la Presidencia, Relaciones con las Cortes y Memoria Democrática, Félix Bolaños, comparecen tras una reunión del Consejo de Ministros, en La Moncloa

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El Govern espanyol no aconsegueix posar fre a l’últim capítol de tensió interna. Ara, a compte de la carn. A compte de les declaracions d’Alberto Garzón a The Guardian sobre les macrogranges. Els retrets entre socialistes i morats continuen creuant-se mentre l’oposició continua esmolant els ganivets contra el ministre de Consum. Però per ara el president ja ha deixat veure clarament a qui no dona per complet suport: al també coordinador federal d’IU. La Moncloa vol evidenciar que el recolzament el té el responsable d’Agricultura, Luis Planas, i que davant les «paraules i el soroll» que atribueix als seus socis, hi ha els «fets», les decisions adoptades pel mateix Executiu i que són al Butlletí Oficial de l’Estat.

La seqüència de les últimes hores ha sigut vertiginosa, alhora que augmenta la pressió de la dreta en un context especialment advers per a l’esquerra, a escassament un mes de les eleccions a Castella i Lleó, que pinten malament per a l’esquerra, segons les enquestes. Pedro Sánchez va desautoritzar Garzón a la SER aquest dilluns, advertint que lamentava «moltíssim» la polèmica i sortint en defensa tant de les actuacions del Govern com de la realitat del sector primari. Unides Podem va apreciar «deslleialtat» en les manifestacions del president i va acusar els socialistes de comprar una «notícia falsa» alimentada per la dreta. La resposta socialista es va concretar aquest dimarts per dues vies: l’exposició màxima de Planas (quatre entrevistes agendades en només una jornada), un ministre ben vist per agricultors i ramaders, i les paraules de suport a aquest de la portaveu, Isabel Rodríguez, al final del Consell de Ministres.