immersió lingüística

Advocats constitucionalistes exigeixen a la Generalitat que compleixi la sentència del 25% a les escoles

  • El col·lectiu entrega al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona un escrit de recolzament a la Secció de Dret Constitucional que va criticar la inacció de la Generalitat després de la sentència del TSJC sobre l’escola de Canet de Mar

Advocats constitucionalistes exigeixen a la Generalitat que compleixi la sentència del 25% a les escoles

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dijous al matí un grup d’advocats constitucionalistes ha entregat a la seu del Col·legi d’Advocacia de Barcelona les 2.000 firmes que reunides en recolzament de la Secció de Dret Constitucional, que va criticar en un comunicat la inacció del Govern català en vista de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Cataluna (TSJC) que obligava una escola de Canet de Mar a impartir el 25% de les classes en castellà. Aquest col·lectiu de professionals del dret reclama a la Generalitat que compleixi aquesta sentència a les escoles catalanes, advertint que si no ho fa les famílies i els seus representants legals en reclamaran l’execució.

La polèmica pel comunicat de la Secció de Dret Constitucional no amaina. Al contrari, s’agreuja. Aquest matí mig centenar d’advocats s’han concentrat a les portes del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per mostrar el recolzament als seus membres, que van qualificar l’actitud adoptada per les autoritats catalanes respecte a l’escola de Canet de Mar d’«extrema gravetat», a l’«atemptar de manera frontal contra el principi de l’Estat de dret». Aquesta comissió afegeix que aquests fets afecten «una cosa tan fonamental en una democràcia avançada com la nostra com és el fet de garantir la protecció integral dels menors contra tota forma de violència i de victimització secundària, principis consagrats pel nostre ordenament amb rang de llei orgànica».

«Assetjament i demolició»

Notícies relacionades

L’advocada Sonia Reina, vocal de la Secció de Dret Constitucional i membres de Ciutadans, ha denunciat en conversa amb EL PERIÓDICO que els membres d’aquesta comissió estan sent «objecte d’assenyalament, assetjament i demolició per part del separatisme, que pretén silenciar la veu de què defensem l’Estat de dret i, per tant, la democràcia»

El comunicat i el silenci de la junta del govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (aquest òrgan col·legial considera que les comissions són autònomes per expressar la seva opinió i ells vetllen per garantir la «neutralitat política» de l’entitat) també ha mobilitzat grups d’advocats independentistes que també s’han afanyat a recollir firmes per emplaçar la cúpula de la institució col·legial que es pronunciï. D’entrada, aquest col·lectiu ha remès un correu electrònic a la seu col·legial. Ara per ara han recopilat 550 rúbriques, segons un dels propulsors d’aquesta iniciativa, l’advocat Lluís Mestres.