Sisena onada de covid-19

Aquestes són les noves mesures del Govern per contenir l’avanç d’òmicron

  • El Consell de Ministres aprovarà aquest dijous el paquet de mesures per frenar els contagis

Aquestes són les noves mesures del Govern per contenir l’avanç d’òmicron
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Ministres aprovarà aquest dijous noves mesures per contenir l’avanç de la variant òmicron del coronavirus. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comunicat als presidents autonòmics les decisions que ha pres perquè entrin en vigor i evitar la propagació del virus. Aquestes són les set accions previstes:

Mascareta obligatòria en exteriors

Sis mesos després, ls mascareta tornarà a ser obligatòria en exteriors. Aquesta és una mesura reclamada per diversos líders autonòmics en els últims dies però qüestionada pels experts perquè la major part dels contagis es produeixen en interiors tancats i mal ventilats.

Pla de vacunació

També s’intensificarà i s’accelerarà el procés de vacunació. L’objectiu és que el 80% de la població entre 60 i 69 anys estigui vacunada amb la tercera dosi abans que finalitzi l’any, que el 80% d’entre els que tenen entre 50 i 59 anys ho aconsegueixin en la setmana del 24 de gener, que així sigui en el 80% d’entre 40-49 anys la primera setmana de març, que el 70% amb la primera dosi pediàtrica arribi la setmana del 7 de febrer i que el 70% tingui la segona dosi pediàtrica en la setmana del 19 d’abril.

Participació de les Forces Armades

Hi haurà un reforç dels dispositius amb equips de vacunació de les Forces Armades (FFAA) i es posaran a disposició de tota la ciutadania els hospitals de la Xarxa Sanitària Militar.



Tests professionals en farmàcies

S’emetran autoritzacions temporals per permetre la venda en farmàcies de determinats tests d’antígens d’ús professional perquè estiguin a disposició de tota la població.

Reforç de professionals

El Govern augmentarà el nombre de professionals sanitaris disponibles i millorar les seves condicions laborals, reduint la temporalitat per sota del 8%. Els Pressupostos destinaran 292 milions d’euros a aquest pla, la major part transferits a les comunitats autònomes. A més, hi haurà un reforç amb la contractació de personal sanitari jubilat i prejubilat i habilitació per a contractació de professionals amb títol d’especialista obtingut en Estats no membres de la Unió Europea.

Quarantenes

Les persones que hagin tingut contacte directe amb un contagiat no hauran de fer la quarantena en cas d’estar vacunades amb pauta completa.

Certificat covid

A partir de l’1 de febrer del 2022, dins del certificat verd digital covid, el període de validesa de la vacunació serà de 9 mesos des de la data de l’administració de l’última dosi.