Aliances electorals

El PP refreda una possible coalició a Andalusia amb Cs, que plega veles

  • Els populars advoquen per unificar el vot del centredreta sota les seves sigles

El PP refreda una possible coalició a Andalusia amb Cs, que plega veles
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ciutadans es va obrir la passada setmana a la possibilitat de presentar-se en coalició amb el PP a les eleccions andaluses, com va suggerir Inés Arrimadas a Sevilla, però aquest dilluns fonts taronges han assegurat que no hi ha res sobre la taula, després que els populars hagin desinflat la possibilitat de presentar-se junts.

Si Arrimadas en la seva visita a Sevilla el passat 4 de desembre obria la porta a una possible aliança electoral a fi de reeditar el Govern andalús, aquest dilluns ha reconegut en la commemoració del 43è aniversari de la Constitució que és un tema que no ha parlat amb Pablo Casado, evitant pronunciar-se sobre aquesta opció electoral i insistint que l’única coalició que ha demostrat que funciona «és la del PSOE i Vox, que està torpedinant l’acció d’un govern que és bo».

A més, des del PP han refredat aquest possible pacte i han remarcat que la fórmula electoral passa per unificar el vot sota les seves sigles, recordant que Ciutadans va trair la seva confiança a Múrcia i a Madrid. Una traïció que ha portat igualment a col·lació el president de Múrcia, Fernando López Miras, a l’assenyalar també en el Congrés que el partit d’Arrimadas, «amb nocturnitat i traïdoria» i en el pitjor moment de la pandèmia, va firmar una moció de censura amb el PSOE per desestabilitzar el govern que tenien les dues forces i entregar el poder a l’esquerra.

Notícies relacionades

«El que ha de fer tot votant de centredreta o descontent del PSOE és venir a la casa comuna, que és la del PP», ha afirmat el vicesecretari de comunicació i diputat Pablo Montesinos, que ha assenyalat que si tant el votant de centredreta com el socialista descontent recolza el PP, Pedro Sánchez tindrà «un peu fora de la Moncloa».

Sobre aquesta eventual aliança que buscaria impedir també que Vox entrés a la Junta, la portaveu adjunta de la formació al Congrés, Macarena Olona, s’ha limitat a afirmar que aquesta maniobra taronja demostra la «poca confiança» que tenen en les seves candidatures i que, en tot cas, això no afecta el seu partit. «Ens presentem a tot Espanya amb molta tranquil·litat».