Compareixença del cap de l’oposició

Illa demana una reunió urgent amb Aragonès per pactar els pressupostos

Conscient de les discrepàncies al si de l’Executiu català sobre l’alternativa als anticapitalistes, el líder socialista s’ofereix de nou per avalar els comptes

El socialista ha posat cinc condicions relacionades amb necessitats socials i la reconstrucció econòmica del país

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després del no de la CUP, el líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha aprofitat l’escenari del Parlament i, mitja hora abans de començar la sessió de control al Govern, ha comparegut per formalitzar la seva oferta al Govern de Pere Aragonès, a qui ha demanat una «reunió urgent» avui mateix per pactar els Pressupostos. Prèviament, havia reunit el seu grup parlamentari.

Illa ha concretat que la trobada amb el president es podria produir aquest mateix dimecres al matí, després de la sessió de control, ha proposat. Les cinc condicions que el socialista ha detallat en la seva compareixença tenen a veure amb el reforç de la sanitat, l’èmfasi de la reconstrucció econòmica, l’aprofitament dels fons europeus, els assumptes socials «perquè ningú quedi enrere» i, finalment, l’impuls de les polítiques d’igualtat, en concret les feministes.

El socialista ha enviat una carta formal al president per sol·licitar la reunió.

Document

Oposició constructiva

Notícies relacionades

Conscients que els socis de govern de Junts estan esgotats de les reclamacions de la CUP i prefereixen els socialistes comparat amb els comuns, Illa ha insistit en els arguments que ja va desgranar dimarts la seva portaveu a la Cambra catalana, Alícia Romero, que després de l’anunci dels anticapitalistes de vetar els números del Govern, va optar per presentar-se com una oposició «contundent però constructiva» que els consolidi com alternativa de govern

L’oferta per avalar els comptes del Govern té data límit, perquè aquest dilluns vencen els terminis: al matí, si finalment la CUP decideix presentar l’esmena a la totalitat que ha anunciat. A la tarda, es voten.