Al Born

Puigdemont, Comín i Ponsatí obren una oficina europarlamentària a Barcelona

Servirà perquè «qualsevol ciutadà» pugui plantejar les seves «propostes, idees, queixes o inquietuds sobre el funcionament de la política europea»

Antoni Comín, Carles Puigdemont y Clara Ponsatí.

Antoni Comín, Carles Puigdemont y Clara Ponsatí. / EFE / STEPHANIE LECOCQ

2
Es llegeix en minuts
EFE

Els eurodiputats de JxCat, Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí, obren aquest dilluns a Barcelona una «oficina europarlamentària» per «atendre els electors» a través d’un equip de col·laboradors que treballarà físicament al local.

L’oficina, situada al carrer Bonaire, al Born, i oberta de dilluns a divendres, pretén servir perquè «qualsevol ciutadà» pugui acudir a plantejar les seves «propostes, idees, queixes o inquietuds sobre el funcionament de la política europea» o de Catalunya, segons han informat els eurodiputats de JxCat a Twitter.

Segons asseguren Puigdemont, Comín i Ponsatí, l’edifici on s’allotja l’oficina va ser «l’últim que va quedar dempeus al barri de la Ribera que Felip VI va fer demolir després del 1714», per això és «un símbol més de resistència i lluita per la llibertat».

Actes de petit format

El local acollirà periòdicament «actes de petit format en connexió Barcelona-Brussel·les» i retransmissions d’actes que s’organitzin al Parlament Europeu, a més de trobades telemàtiques amb els tres eurodiputats, fugits a Bèlgica des de la tardor del 2017.

En «molts països europeus», assenyalen, els europarlamentaris «tenen una oficina d’atenció als electors situada al territori on han sigut escollits. D’aquesta manera, el contacte entre polític i ciutadà pot ser constant durant tot el mandat. Nosaltres vivim a l’exili, però no podem permetre que la repressió ens impedeixi acostar-nos i escoltar» els ciutadans.

Puigdemont, Comín i Ponsatí remarquen que, com a eurodiputats, disposen del «finançament i la capacitat per obrir una oficina» a Catalunya, però encara no la poden visitar «lliurement» a causa de les ordres de detenció del Tribunal Suprem, cosa que representa al seu entendre «una gran contradicció».

Compte conjunt de Twitter

«Si avui podem obrir aquesta oficina és gràcies al fet que el dret europeu té prevalença sobre el dret espanyol», apunten els eurodiputats de JxCat, que acusen l’Estat espanyol de «violar desenes de directives i normes europees cada any».

Els proveïdors de telèfon, energia i assegurança són «empreses catalanes, sense cap vincle amb l’Ibex 35», perquè «el camí cap a la independència també és un camí de desconnexió dels grans poders econòmics de l’Estat espanyol».

Notícies relacionades

«Debilitar-los és enfortir-nos», afegeixen en una sèrie de 15 tuits des del seu compte conjunt d’eurodiputats Junts i Lliures per Europa.

Demanen, a més, a les empreses amb què treballen que els facturin «en català, com marca el codi de consum».