Membre de la Lliga Nord

Puigdemont es va reunir a Brussel·les amb l’ultradretà italià Roberto Ciambetti

  • El representant del partit de Matteo Salvini ha expressat en diverses ocasions el seu suport a l’independentisme català

Archivo - Arxivo - L’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont en una imatge d’arxiu

Archivo - Arxivo - L’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont en una imatge d’arxiu / David Zorrakino - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’expresident Carles Puigdemont es va reunir recentment a Brussel·les amb Roberto Ciambetti, president del Consell Regional de Venècia i membre de la Lliga Nord, el partit d’extrema dreta liderat per Matteo Salvini.

Segons confirmen fonts de l’entorn de Puigdemont, el líder de Junts va mantenir un sopar amb Ciambetti que descriuen com «una trobada emmarcada en les agendes privades». Tot i així, no han volgut donar detalls del contingut de la trobada. Ciambetti es trobava a Brussel·les la setmana passada per la seva participació en el plenari del Comitè de les Regions, en la qual presideix la delegació italiana.

President de la cambra legislativa del Vèneto des de 2015, Ciambetti és membre de la secció veneciana de la Lliga, que comparteix família política al Parlament Europeu amb Agrupació Nacional de la ultradretana francesa Marine Le Pen.

Notícies relacionades

Segons la premsa local, Ciambetti s’ha pronunciat diverses vegades sobre el conflicte català condemnant la sentència del procés contra els líders independentistes que van organitzar el referèndum. Com a president del Consell Regional del Vèneto, també ha expressat la seva «proximitat» amb el poble català i va ser a Catalunya durant la celebració de l’1-O.

En el marc del Comitè de les Regions, Ciambetti participa habitualment en reunions de treball amb representants autonòmics d’Espanya, així com altres regions europees.