Àmplia victòria

Juan Lobato guanya les primàries i es converteix en el nou líder del PSOE a Madrid

El portaveu adjunt de l’Assemblea autonòmica, que comptava amb l’aval de la direcció nacional, aconsegueix el 61,23% dels vots

Juan Lobato guanya les primàries i es converteix en el nou líder del PSOE a Madrid

Alejandro Martínez Vélez / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Juan Lobato serà el nou líder del PSOE a la Comunitat de Madrid. El portaveu adjunt a l’Assemblea autonòmica ha guanyat aquest dissabte les primàries de la federació socialista de forma còmoda. El 61,23% de la militància que ha participat en el procés ha recolzat la seva candidatura, davant el 37,75% de Javier Ayala, alcalde de Fuenlabrada. Sobre un cens de 14.263 afiliats, la participació ha sigut del 55%, cinc punts més que fa quatre anys.

En una federació socialista encara en xoc pels resultats de les últimes eleccions autonòmiques, en què el PSOE va passar de primera a tercera força en nombre de vots, Lobato comptava amb el recolzament de la direcció nacional i els alcaldes més importants de la comunitat. El seu discurs, a diferència del d’Ayala, ha incidit en la necessitat d’atraure els antics votants de Ciutadans, ara en estampida. 

«El meu compromís és aconseguir la millor Comunitat de Madrid de la història, una comunitat que aposti clarament per l’àmbit públic. Comença una nova etapa i necessitem un PSOE fort. Hem de ser un partit de majories, un PSOE útil, sense crits ni escarafalls, amb socialdemocràcia», ha assenyalat Lobato després de conèixer els resultats. 

Notícies relacionades

Abans de conèixer el recompte, Ayala ja havia felicitat el seu rival. «A partir de demà tot el partit hem de fer pinya al voltant del projecte socialista del PSOE-M», ha assenyalat a Twitter. 

El president del Govern i líder del PSOE també ha donat l’enhorabona al guanyador, a qui ha demanat que es posi «des de ja a treballar pel projecte socialista».