Inici del curs polític

Sánchez anuncia una «pujada immediata» de l'SMI i acusa el PP de falta de «lleialtat»

  • El president confirma que el projecte de Pressupostos arribarà al Congrés entre finals de setembre i principis d’octubre

  • No esmenta Catalunya entra les prioritats del nou curs i torna a fer una crida a Casado perquè renovi els òrgans constitucionals

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Rosa María Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat una «pujada immediata» del salari mínim interprofessional (SMI) aquest dimecres, el mateix dia en què s’han reunit els representants del Ministeri de Treball i dels agents socials (patronal i sindicats) per abordar la quantia d’aquest increment.

En un acte d’obertura del curs polític, a la seu de la Casa d’Amèrica, a Madrid, i envoltat per membres del Govern i pels màxims representants de la patronal i dels sindicats, a més de presidents de grans companyies, el president del Govern ha anunciat una pujada del salari mínim, des dels 950 euros en què es troba en l’actualitat. Amb aquest anunci, el president ha reforçat el seu missatge polític d’una «recuperació justa» amb el qual, ha dit, vol orientar l’acció política de l’Executiu.

Notícies relacionades

El president també s’ha referit a la reforma en marxa del sistema de pensions i ha demanat el recolzament dels grups polítics a la tramitació parlamentària del projecte de llei prèviament pactat amb els agents socials.

Per primera vegada, el president s’ha implicat en el debat públic pel descontentament social sobre la pujada del preu de la llum. «El Govern es fa càrrec de la preocupació social i per això hem actuat, estem actuant i continuarem actuant», ha dit Sánchez després de repassar les mesures ja adoptades i sense precisar el contingut de noves actuacions. En tot cas, «continuarem actuant, però sempre dins del marc europeu», ha remarcat en suport de la vicepresidenta Teresa Ribera davant els atacs dels socis de govern d’Unides Podem que reclamen intervenir el preu del mercat majorista de l’electricitat.