Crítiques al president

Casado acusa Sánchez de fer-se «autobombo» i no comparèixer al Congrés

Casado acusa Sánchez de fer-se «autobombo» i no comparèixer al Congrés

DAVID CASTO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Si hi ha una cosa que en els últims mesos ha enfurismat els dirigents de la dreta espanyola són les compareixences de Pedro Sánchez. PP, Vox i Cs posen el crit al cel cada vegada que el president del Govern central convoca un acte en lloc d’acudir al Congrés dels Diputats. Aquest dimecres no ha sigut diferent. Per a Pablo Casado, el cap de l’Executiu ha protagonitzat un exercici d’«autobombo» per arrencar el curs polític davant la societat civil. «La tornada al col·le, però sense passar per classe», ha definit el vice secretari general de Cs, Edmundo Bal, l’estratègia de Sánchez.

Notícies relacionades

Alhora que el cap de l’Executiu anunciava un «augment imminent» del salari mínim interprofessional des de la Casa d’Amèrica, els conservadors han aprofitat per denunciar a Twitter la distància que separa aquest emblemàtic edifici amb vista a la plaça de Cibeles del Congrés dels Diputats. «Deu minuts caminant» o, el que és el mateix, uns 800 metres, han assenyalat els populars amb una imatge en què es podia veure la ruta fins a la Cambra baixa. L’última vegada que Sánchez hi va comparèixer va ser fa 63 dies, el 30 de juny. Els populars fan el compte des del 23 de juny, última sessió de control al Govern central.

Casado ha criticat aquest llarg període del president del Govern central sense acudir al Congrés i ha recordat que mai ha convocat el debat de l’estat de la nació des que va arribar a la Moncloa. En canvi, ha apuntat, celebra un «acte elitista d’autobombo» pagat amb els impostos dels espanyols. El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha afirmat que «per respecte a la seu de la sobirania nacional, ha de sotmetre’s ja al debat sobre l’estat de la nació». «Són molts els problemes sobre els quals retre comptes», ha conclòs.