Diàleg

Vilagrà retreu a JxCat el seu derrotisme en vista de la taula de diàleg amb l’Estat

  • «No podem anar amb aquesta actitud», diu la consellera de Presidència

Vilagrà retreu a JxCat el seu derrotisme en vista de la taula de diàleg amb l’Estat

ACN / GERARD ARTIGAS

1
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha retret a JxCat la seva actitud derrotista en vista de la taula de diàleg amb l’Estat, en què el Govern preveu plantejar les seves reivindicacions d’amnistia i autodeterminació. Aquest fòrum, juntament amb la recuperació de les reunions de la comissió bilateral entre el Govern i la Generalitat, forma part de l’estratègia d’ERC respecte al futur a mitjà termini.

En els últims dies, diversos càrrecs dirigents de JxCat han expressat el seu escepticisme sobre els fruits que pot donar la taula de diàleg, que s’haurà de reactivar al setembre.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, per exemple, ha advertit que, si no hi ha «avenços» en la resolució del conflicte català, «és evident» que la taula de diàleg «no durarà dos anys».

En declaracions a Catalunya Ràdio, Vilagrà ha recriminat a JxCat que menyspreï la taula de diàleg abans fins i tot que reprengui els seus treballs. «No podem debilitar la nostra part. És com anar a jugar un partit de futbol i, abans de baixar de l’autocar, ja dir que perdrem. No podem anar amb aquesta actitud», ha dit la consellera.

«Amb tota la força»

«Anem amb tota la força i intensitat», ha afirmat Vilagrà, que ha recordat que el pacte de Govern entre ERC i JxCat «és molt clar» respecte a donar un marge per explorar un acord amb l’Estat. No obstant, fa mesos que el partit de Carles Puigdemont posa en qüestió la utilitat d’aquest fòrum.

Notícies relacionades

Segons Vilagrà, s’ha de «sortir contra totes en aquesta taula de negociació, amb tota la força de l’independentisme, per aconseguir pactar una solució política», que hauria de passar per un «referèndum pactat».

«Seria poc de confiança per part d’un partit que ha firmat un acord polític ara fer-se enrere», ha dit la consellera de Presidència.