Xoc entre les dretes

Vox matisa ara que no «votarà en contra» del PP «sistemàticament»

Vox matisa ara que no «votarà en contra» del PP «sistemàticament»
2
Es llegeix en minuts

El vicepresident del Comitè d’Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, ha explicat aquest dimarts que la seva formació no «votarà en contra» del Partit Popular «sistemàticament» i ha exigit una «reparació» després de l’«agressió personal» dels populars al seu líder, Santiago Abascal.

En una entrevista a esRadio, recollida per Europa Press, Buxadé ha explicat que «trencar relacions» amb la formació que lidera Pablo Casado «significa» que en prenen «nota», i ha sostingut que Vox sempre s’ha «caracteritzat pel sentit comú i prendre decisions tenint en compte el bé dels madrilenys, els andalusos i els murcians».

Així, i un dia després que Vox donés per trencades les relacions amb el PP per considerar-lo «cooperador necessari» perquè Abascal fos declarat divendres passat ‘persona non grata’ a Ceuta, Buxadé ha matisat: «¿Vol dir que hi votarem en contra sistemàticament? No, Vox mai ha fet això».

Passar al «hi-hi, ha-ha»

En aquest context, Buxadé ha insistit que si «hi ha una agressió personal a Abascal i al que representa, el més normal, humà, d’honra i d’honor és que el partit sol·liciti una reparació». «I si no es produeix, les relacions estan trencades. Jo no me’n puc anar a dinar i sopar amb tu i hi-hi, ha-ha. Repara el mal i continuem treballant pel bé comú», ha instat.

Així, i malgrat assegurar que «seria una irresponsabilitat» que el partit que lidera Abascal adoptés una situació de bloqueig, Buxadé ha reconegut que «faltaria a la veritat si digués» que sap «el que passarà» a partir d’ara en les relacions amb el PP.

Notícies relacionades

Això sí, el dirigent de Vox ha sostingut que el partit és «previsible, de conviccions i idees i que no pren les seves decisions en funció d’interessos partidistes». «Però nosaltres tenim una manera diferent de fer política, i això no pot ser», ha afegit.

Finalment, Buxadé ha tornat a referir-se a la possibilitat de presentar una moció de censura. «Si es planteja pel senyor Casado i pel PP no en tingui cap dubte. Vox és un partit previsible i hem dit que el nostre principal objectiu és fer fora Sánchez», ha recordat. Així, ha incidit que Vox aposta per desallotjar el «Govern de la ruïna i la misèria». «Una cosa és exigir una reparació del mal i una altra fer una cosa contra els interessos generals, que és una cosa que no farà Vox», ha conclòs.