Trobada a Àvila

L’exministre Ignacio Camuñas nega el cop d’Estat de 1936 i responsabilitza el Govern de la República de la Guerra Civil

  • L’exministre Arias Salgado diu «fill de puta» a Rutte en el mateix acte, que moderava el president del PP Pablo Casado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PP ha organitzat aquest dilluns a Àvila una jornada de preparació de la Convenció Nacional del PP sobre concòrdia i Constitució. Pablo Casado ha reunit en un col·loqui dos exministres del Govern: Rafael Arias Salgado, exministre amb José María Aznar, Adolfo Suárez i Leopoldo Calvo Sotelo, i Ignacio Camuñas, exministre amb Adolfo Suárez.

Tots dos han pronunciat unes paraules que no han deixat indiferents les xarxes socials. «Si hi ha un responsable de la Guerra Civil directament és el Govern de la República. Un cop d’Estat no és el que va ocórrer el 1936. Va ser un enfrontament brutal entre dos sectors dels espanyols i que es va saldar amb els danys propis d’una guerra civil. Crec que és millor oblidar el passat i no continuar pretenent que la dreta és la culpable del 36, i de la Guerra Civil. Això és mentida», ha dit Camuñas en presència de Pablo Casado.

«Fill de puta»

També en un altre moment de la xerrada, que moderava Pablo Casado, Rafael Arias Salgado, referint-se a l’arribada de fons europeus a Espanya, ha dit: «Avui he llegit al diari que Rutte [primer ministre dels Països Baixos], l’holandès, que és un fill de puta, però que vigilarà estretament...».

Notícies relacionades

Després de l’insult, les rialles del públic li han impedit continuar amb el discurs i Camuñas l’ha interromput i li ha dit: «¡Gràcies a Déu, beneït Rutte!» i Arias Salgado continua dient: «Això anava a dir, que vigilarà estretament la concessió i l’obligació dels fons europeus a Espanya».

Espanya obtindrà 69.500 milions d’euros del fons de recuperació comunitari per la pandèmia fins a l’any 2026, amb un primer avançament de 9.000 milions que la Comissió Europea preveu entregar en les pròximes setmanes.