Estat d’alarma

Casado assenyala el Govern: «¿Per què va pressionar el Constitucional a través de Carmen Calvo?»

El líder del PP avisa Sánchez que no pactarà renovar el CGPJ sense independència judicial

Casado assenyala el Govern: «¿Per què va pressionar el Constitucional a través de Carmen Calvo?»

EUROPA PRESS / POOL / E. PARRA

1
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Pablo Casado, exigeix saber per què l’Executiu «va pressionar» el Tribunal Constitucional per salvar el seu primer decret sobre l’estat d’alarma. En una entrevista a esRadio, Casado ha destacat que el Govern ha tornat a dir ara que cal renovar el CGPJ després que el Tribunal Constitucional no «els doni la raó» amb la seva sentència.

Tot seguit, ha demanat explicacions al Govern sobre la suposada trucada sobre el decret d’alarma de la vicepresidenta Carmen Calvo a la magistrada del TC Encarnación Roca i ha recalcat que «hi ha moltes coses» que han de saber. «¿Per què el Govern, a través de Carmen Calvo, va pressionar el Tribunal Constitucional?», s’ha preguntat.

Notícies relacionades

A més, Casado ha avisat aquest divendres al cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, que no acordarà la renovació dels òrgans constitucionals pendents, com el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), si no es reforça la independència judicial

«No renovarem el CGPJ si no accepten un reforçament de la independència judicial. Fa tres anys que dic el mateix però ara hi ha una diferència: que Europa ens ha donat la raó als que pensem que el poder judicial ha de ser independent», ha manifestat, per afegir que amb les informacions que s’estan publicant s’està veient «el que pretenia» el Govern.