Defensa el confinament

Robles eleva el to del Govern i critica el Constitucional per les seves «elucubracions doctrinals»

  • Es declara «molt orgullosa» de l’actuació del Govern i diu que «va actuar d’acord amb la legislació»

Robles eleva el to del Govern i critica el Constitucional per les seves «elucubracions doctrinals»

EUROPA PRESS / MARTA JARA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha lamentat aquest dijous que el Tribunal Constitucional (TC) entri en «elucubracions doctrinals» en la sentència en la qual declara inconstitucional la limitació del desplaçament de persones i vehicles que va establir el Govern en un decret llei a l’inici de la pandèmia del coronavirus. Segons Robles, el Govern «va fer el que havia de fer».

«Els debats i elucubracions doctrinals estan molt bé, però potser no haurien de plasmar-se en les sentències», ha dit en declaracions a la cadena SER, a l’indicar que fa temps que els constitucionalistes escriuen articles sobre aquesta qüestió i «moltes vegades els juristes i fins i tot els jutges van per darrere de la realitat social».

«Em dol que el Tribunal Constitucional hagi entrat en aquest debat» i que «durant uns mesos hagi estat amb filtracions dels debats interns que tenia sobre aquesta matèria», ha manifestat, afegint que no comparteix, tot i que respecta, que aquest òrgan judicial hagi «sembrat aquests dubtes» sobre l’estat d’alarma ara, més d’un any després que es declarés per primera vegada aquesta mesura.

Notícies relacionades

Després que Moncloa mostrés la seva «sorpresa» i titllés de «sense precedents» la resolució, Robles ha elevat el to. Tot i que ha mostrat «el màxim respecte» a aquest tribunal, considera que haurien «de tenir un sentit d’Estat i saber quina és la realitat», i ha recordat que, en la interlocutòria emesa el 30 d’abril del 2020, el mateix tribunal concloïa que «el confinament era l’única mesura adequada» per frenar la propagació del virus.

Per tant, s’ha mostrat «molt orgullosa» de la seva actuació i de la de tot el Govern a l’imposar l’estat d’alarma i el confinament per aturar la pandèmia i ha agraït també la «solidaritat i generositat» que van mostrar tots els espanyols en aquesta situació.