Nova etapa a Catalunya

Rull diu que el Govern els va indultar per evitar una «estirada d’orelles» d’Europa

L’exconseller diu que surt de la presó «amb més convicció» independentista

Rull diu que el Govern els va indultar per evitar una «estirada d’orelles» d’Europa

EFE / QUIQUE GARCÍA

1
Es llegeix en minuts

L’exconseller Josep Rull ha defensat que el Govern ha atorgat els indults als impulsors de l’1-O per evitar una eventual «estirada d’orelles a la justícia espanyola» per part del Consell d’Europa i del Tribunal Europeu de Drets Humans (TDHE).

En una entrevista a RAC-1 recollida per Europa Press aquest dissabte, Rull ha considerat que amb els indults el Govern «ha volgut protegir el seu poder judicial» perquè, diu, la cúpula del poder judicial i el Tribunal Constitucional (TC) no són homologables a nivell europeu

L’exconseller ha assegurat que els impulsors de l’1-O no renunciaran a la independència després del seu pas per la presó i que continuaran treballant en aquesta direcció amb convicció i rotunditat: «Hi vam entrar independentistes i en sortim independentistes amb més força i més convicció».

Notícies relacionades

Per a ell, el fet que els indults estiguin condicionats pretén reduir la voluntat dels líders de l’1-O de continuar fent política, per la qual cosa ha afirmat que insistirà a arribar a la independència i que ho farà de manera «pacífica i democràtica». També ha remarcat que malgrat estar inhabilitat fins al 2028, continuarà defensant els seus ideals i militant a Junts. «Seguiré fent política, explicant el que penso i anant on se’m demani per explicar aquest procés, que ha valgut la pena», ha dit, tot i que no ha especificat si li agradaria formar part d’un altre Govern quan pugui tornar a exercir.

Preguntat per si voldria formar part de la taula de diàleg entre Generalitat i Govern, ha dit que se sent molt escèptic sobre aquesta trobada i ha defensat que per desjudicialitzar la situació «el que ha de fer l’Advocacia de l’Estat és retirar-se de l’acusació» en la causa del procés independentista