Nova etapa a Catalunya

Sánchez i Aragonès es reuniran el 29 de juny a la Moncloa

  • «L’amnistia no és possible al nostre país ni en cap democràcia», avisa la vicepresidenta primera

Sánchez i Aragonès es reuniran el 29 de juny a la Moncloa

MONCLOA / FERNANDO CALVO

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Ja hi ha data per a la reunió del president, Pedro Sánchez, amb el cap del Govern, Pere Aragonès. Serà el pròxim dimarts, 29 de juny, a les 17 hores a la Moncloa.

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha assenyalat aquest dimecres que la reunió del president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el de l’Executiu, Pedro Sánchez, es farà en una data «imminent» com a pas previ a la taula de diàleg entre els dos executius. En aquesta reunió, preveu que els dos presidents parlin de cooperació i de lleialtat institucional, en les seves paraules: «Nosaltres som també el Govern de Catalunya. No hem practicat la política de la negació de Catalunya».

Calvo ha defensat aquest dimecres els indults als nou condemnats per impulsar l’1-O a Catalunya davant l’amnistia, que considera que «no hi ha en cap democràcia». «L’amnistia no és possible al nostre país ni en cap democràcia, perquè l’amnistia esborra el delicte, cosa que significa que el poder judicial no existeix», ha dit en una entrevista a Rac1 .

En canvi, sí que ha defensat reformar el Codi Pena en aquesta legislatura «perquè hi ha tipus penals que cal actualitzar conforme a paràmetres europeus», ha dit amb referència al delicte de sedició.

Notícies relacionades

Calvo ha confiat que, després de l’excarceració dels presos de l’1-O, els polítics catalans podran treballar al costat del Govern per l’interès general «des de la llibertat de tots i sense que ningú hagi de renunciar» a les seves idees.

Sobre la situació de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que es troba a Bèlgica i és reclamat per la justícia espanyola, ha dit que el seu cas és diferent dels qui «es van quedar a assumir les conseqüències dels seus actes». Sobre la decisió de la justícia europea de restaurar cautelarment la immunitat de Puigdemont com a europarlamentari, ha afirmat que la seva situació i la dels exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín «és encara sense acabar, en el sentit que està sotmesa a una revisió».