El laberint català

La justícia europea torna temporalment la immunitat a Puigdemont

  • El Tribunal General de la UE paralitza la suspensió fins a resoldre el recurs de l’expresident

Parliamentary vote on Catalan MEPs Comin, Puigdemont and Ponsati in Brussels

Parliamentary vote on Catalan MEPs Comin, Puigdemont and Ponsati in Brussels / YVES HERMAN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El Tribunal General de la Unió Europea ha decidit paralitzar provisionalment la suspensió de la immunitat europarlamentària de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els seus exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, tots tres amb escó al Parlament Europeu per Junts.

El vicepresident del Tribunal General de la UE ordena que se suspengui l’execució de les decisions de l’Eurocambra «fins que s’adopti la interlocutòria que es posi fi al present procediment de mesures provisionals», ha informat el tribunal.

Notícies relacionades

El ple del Parlament Europeu va decidir el març passat tramitar els suplicatoris enviats pel Tribunal Suprem perquè els tres polítics independentistes fossin jutjats a Espanya pel seu paper en el procés.

La defensa de Puigdemont, Comín i Ponsatí van recórrer la decisió davant la Justícia europea i van sol·licitar el 26 de maig mesures cautelars per paralitzar la suspensió, amb l’argument que hi havia «risc real i imminent» de ser detinguts i empresonats, cosa que els impediria representar els ciutadans durant la resta del seu mandat.