A partir del 9 de maig

El Govern aixecarà el toc de queda i permetrà l’entrada i sortida de Catalunya

  • Aragonès compareix per anunciar una «nova etapa» atès l’avenç de la vacunació

  • Confirma que no es prendran mesures legals extres per afrontar el final de l’estat d’alarma

El Govern aixecarà el toc de queda i permetrà l’entrada i sortida de Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El vicepresident del Govern en funcions de President, Pere Aragonès, ha anunciat que «analitzades les dades epidemiològiques i d’acord amb el bon ritme de vacunació i amb la coherència de posar la salut per damunt de tot, de continuar controlant la transmissió i fent possible una recuperació gradual, a partir del diumenge 9 de maig quedarà sense efecte el confinament nocturn i es recupera la mobilitat d’entrada i sortida de Catalunya».

Aragonès ha demanat la «màxima responsabilitat» i ha assegurat que es mantindran mesures de protecció i que no es descarta cap mesura si les dades sanitàries empitjoren. «Podem començar una nova etapa, que deixi enrere l’excepcionalitat jurídica de l’estat d’alarma, però no l’excepcionalitat sanitària de la pandèmia», ha afegit, esperant començar a veure «el principi del final».

Sense noves mesures jurídiques

Notícies relacionades

Es disposa de mesures jurídiques, ha afegit, per afrontar la nova fase quan el 9 de maig acabi l’estat d’alarma. Per això ha confirmat que el Govern no aprovarà el marc normatiu que, segons havia explicat, havia de permetre aplicar mesures extraordinàries com el toc de queda o confinaments perimetrals quan decaigui l’estat d’alarma, el 9 de maig. Fonts del Govern han explicat a l’ACN que no es preveu aprovar un nou decret i recorden que ja es va fer una modificació de la llei de salut pública de Catalunya per aplicar l’estiu passat el confinament de la comarca del Segrià.

Ara es tractava de reforçar el marc legal, però finalment s’ha considerat que no és necessari. De fet, de tota manera, les decisions que afecten drets fonamentals depenen de l’aval del TSJC quan ja no existeix el paraigua de l’estat d’alarma.