Rèpliques del terratrèmol polític

Un trànsfuga de Cs a Múrcia dimiteix com a conseller per aconseguir el control del grup parlamentari

  • Francisco Álvarez va entrar en el Govern regional després de frustrar la moció de censura del PSOE i Ciutadans

Un trànsfuga de Cs a Múrcia dimiteix com a conseller per aconseguir el control del grup parlamentari
1
Es llegeix en minuts

Francisco Álvarez, un dels tres diputats trànsfugues de Ciutadans que van frustrar la moció de censura del PSOE i Cs a Múrcia ha anunciat aquest dimecres que dimitirà com a conseller del Govern regional, càrrec que ostenta des de fa menys d’un mes, per ser el nou portaveu de la formació taronja en l’Assemblea autonòmica. D’aquesta manera, els diputats díscols de Ciutadans, Isabel Franco, Valle Miguélez i el mateix Álvarez, aconseguiran el control del grup parlamentari al desplaçar del càrrec de portaveu Juan José Molina. També s’asseguren la seva presència en la Junta de Portaveus del Parlament regional, òrgan encarregat d’organitzar l’activitat setmanal de la institució.

Notícies relacionades

El mateix Molina ho ha anunciat en la roda de premsa posterior a la reunió del grup, en la qual estava previst que s’aprovés una reorganització de les funcions de cada diputat, tant dels tres expulsats del partit per votar en contra de la moció de censura i, d’altra banda, dels altres tres parlamentaris que sí que es van mantenir en la posició del partit. Ha sigut en aquesta reunió on Álvarez ha anunciat les seves intencions i ha comunicat als seus companys de grup que aquest dijous el Butlletí Oficial de la Regió de Múrcia publiqués el seu cessament com a conseller.

Aquesta estratègia política dels expulsats, perquè hagi tirat endavant, ha comptat amb l’abstenció d’Alberto Castillo, un dels diputats oficialistes, que ja va fer el mateix en la moció de censura, en contra de la directriu marcada pel partit. D’aquesta manera, el vot majoritari ha permès arrabassar les funcions a Molina com a portaveu i, a més, els tres diputats díscols han eliminat de totes les comissions parlamentàries, llevat d’una, als afins a la direcció d’Inés Arrimadas.