Rebuig als carrers

El president de Múrcia nomena una trànsfuga de Vox com a consellera d’Educació i Cultura

  • Diversos centenars de persones mostren el seu rebuig que aquesta cartera «caigui en mans del feixisme»

2
Es llegeix en minuts

El president de Múrcia, Fernando López Miras, ha fet efectiva aquest dissabte una remodelació del seu Govern per donar entrada a la Conselleria d’Educació i Cultura a la diputada autonòmica trànsfuga de Vox, Mabel Campuzano, i a l’alcalde de Iecla, Marcos Ortuño, del PP, a la de Presidència, Turisme i Esports.

Es pot recordar que l’entrada al Govern regional de Campuzano es produeix després que els tres diputats autonòmics expulsats de Vox votessin en contra de la moció de censura presentada per PSOE i Ciutadans per desallotjar el PP de l’Executiu.

El vot en contra d’aquests tres diputats expulsats de Vox –Campuzano, Francisco José Carrera i Juan José Liarte– amb tres diputats expulsats de Ciutadans més va ser crucial per evitar que la moció prosperés a la Comunitat, impedint que sumés la majoria necessària.

Els tres exdiputats de Ciutadans, Isabel Franco, Vall Miguélez i Francisco Álvarez, van passar també a ocupar càrrecs de consellers al Govern regional.

Rebuig als carrers

Diversos centenars de persones han secundat la concentració de la Plataforma per l’Educació Pública, l’anomenada ‘Marea Verda’, davant la seu del Govern regional per mostrar «el seu ferm rebuig» que la Conselleria d’Educació i Cultura «caigui en mans del feixisme». Així ho han expressat amb càntics i pancartes en al·lusió al partit Vox, antiga formació de la que serà, a partir d’aquesta tarda, nova consellera d’Educació i Cultura de la Regió de Múrcia, María Isabel Campuzano.

La concentració, que ha sigut secundada pels sindicats UGT i CCOO i per les formacions de PSRM i Unides Podem, ha comptat amb el lema ‘L’Educació Pública no es ven, es defensa’ i els ‘hashtags’ ‘#SomosMásDeCuatro’, ‘#LaPúblicaNoSeVende’ i ‘#LaLibertadEsPública’.

Per al coordinador autonòmic de Podem i diputat nacional per Unides Podem, Javier Sánchez Serna, la concentració «cobra encara més sentit després de l’atemptat terrorista de l’extrema dreta contra la seu de Podem a Cartagena, un atemptat que només ha sigut possible normalitzant certs discursos de l’odi i blanquejant aquesta extrema dreta».

Notícies relacionades

Sánchez Serna s’ha preguntat «¿qui pot blanquejar més l’extrema dreta que qui la posa a l’Executiu regional?» i ha afegit que avui «López Miras ha consumat la infàmia entregant l’educació i la cultura de la Regió de Múrcia als ultres».

Per la seva banda, el diputat socialista Antonio Espín ha remarcat que la concentració d’avui «és la resposta de la societat, que es nega en rotund que l’educació i la cultura caiguin en mans del feixisme. Serem l’única comunitat autònoma a deixar l’educació i la cultura en mans de la ultradreta».