Debat d’investidura

Vox demana el compliment íntegre de penes per als condemnats del procés

  • La majoria de diputats abandonen la sala quan Garriga pren la paraula

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com era d’esperar, l’estrena de Vox al Parlament ha sigut de tot menys discreta. Tant per les circumstàncies externes –gran part dels diputats d’ERC, JxCat, els comuns i tots els de la CUP han abandonat l’auditori quan ha pres la paraula Ignacio Garriga– com per l’al·locució del seu líder, que ha repassat totes les propostes populistes que han portat a la ultradreta a convertir-se en el quart partit de la Cambra.

Notícies relacionades

Garriga ha demanat, entre altres coses, que els condemnats del procés compleixin íntegres les seves penes, ha denunciat una suposada «creixent islamització de Catalunya» i ha exigit l’eliminació de l’Estat de les autonomies i el tancament de TV-3. «Que Déu els beneeixi i que Déu beneeixi la nostra Catalunya», ha conclòs.

El candidat a president, Pere Aragonès, li ha contestat llegint uns fragments del llibre ‘Contra el odio’, de la periodista alemanya Carolin Emcke. «Preparin-se, perquè tindran una legislatura on potser vostès treballin poc, però els asseguro que el Tribunal Constitucional treballarà molt», li ha respost Garriga.