Desbandada a les files taronges

Jean Castel també deixa Ciutadans i abandona la política «temporalment»

  • Era el coordinador del partit a Girona i va ser el primer diputat taronja per aquesta província

Jean Castel també deixa Ciutadans i abandona la política «temporalment»
1
Es llegeix en minuts

El coordinador de Ciutadans a Girona, Jean Castel, s’afegeix a la fuga de càrrecs de la formació i ha comunicat aquest dijous a la líder del partit, Inés Arrimadas, que estripa el carnet i abandona la política «temporalment». Fonts pròximes a Castel han concretat a Europa Press que deixa «tots els seus càrrecs orgànics en el partit» després de sis anys com a diputat al Parlament (del 2015 al 2021), sent el president de la comissió d’Afers Institucionals i portaveu d’Interior del grup.

Castel era conseller general, membre del comitè autonòmic, coordinador i portaveu provincial del Cs, i havia sigut regidor del partit a Girona entre el 2015 i el 2016. Ara ha decidit «aparcar temporalment» la seva etapa política i agraeix als companys de partit i al personal tècnic la professionalitat i dedicació de tots aquests anys, remarquen les mateixes fonts. Després de comunicar-ho a Arrimadas i a l’eurodiputat de Cs i nou membre del comitè permanent del partit, Jordi Cañas, ha deixat d’exercir «tots els seus càrrecs des d’avui mateix».

Diputat i regidor

Notícies relacionades

Castel va entrar a Ciutadans el 2011 i es va presentar com a cap de llista per Girona el 2012; es va afiliar el 2013 i no sortiria elegit diputat fins a les eleccions catalanes de 2015, quan la formació va obtenir representació per primera vegada en aquesta circumscripció i va passar de 9 a 25 diputats situant-se com a segona força a la Cambra.

Va repetir com a candidat d’aquesta demarcació en els comicis del 2017, que va guanyar el partit taronja amb 36 diputats doblant el nombre de representants a Girona, i del 2021, en els quals Cs s’ha quedat sense representació a la província i ha deixat de ser diputat. Va ser «protagonista de la implantació de Cs a Girona i d’allà l’obtenció de diputats i regidors a la província el 2015», afegeixen les mateixes fonts.

Temes:

Ciutadans